DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.155.648,94 -0,63%

İsrailli Esir Aileleri: Netanyahu'nun Hayata Karşı Hakkı Yok

İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'nun esir hayatını önemsememesini ve savaş bahanelerine yönelik tepkilerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 20:25
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 20:25

İsrailli Esir Aileleri: Netanyahu'nun Hayata Karşı Hakkı Yok

İsrailli Esir Ailelerinden Sert Tepki

Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, "ülkenin kuzeyinde Lübnan'a karşı savaş" gerekçesiyle, esirlerin hayatından vazgeçme hakkına sahip olmadığını ifade etti.

Basın Toplantısı Düzenlendi

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, aileler Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı önünde bir basın toplantısı gerçekleştirerek, Netanyahu'nun esirlerin hayatını ihmal ettiğini dile getirdi.

Eleştiriler ve Talepler

Aileler, Netanyahu'nun kuzeydeki savaşı bahane ederek, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ın amaçları doğrultusunda, İsrail'in çok cepheli bir savaşa sürüklendiğini savundu. Bu süreçte, aileler İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan, Netanyahu'yu Filistinli gruplarla esir takası yapması konusunda zorlamasını talep etti.

Ateşkes Müzakereleri Gündemde

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten itibaren Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıların sona ermesi için taraflar arasında uzun süredir dolaylı müzakereler sürdürülüyor. Başbakan Netanyahu, ulusal ve uluslararası kamuoyunda, Hamas ile esir takası yapmamakla eleştiriliyor.

Müzakere Zorlukları

Özellikle, İsrail'in anlaşma taslağına eklediği ve Mısır-Gazze sınır hattındaki Philadelphi Koridoru'ndaki kontrolünü sürdürme ısrarı, müzakereleri olumsuz etkileyen unsurlar arasında belirtiliyor.