DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

İsrailli Aşırı Sağ Grubun Lübnan'da Yerleşim İlanları

İsrailli bir aşırı sağcı grup, Lübnan'ın güneyinde Yahudi yerleşimleri için emlak ilanları yayınladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:05
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:05

İsrailli Aşırı Sağ Grubun Lübnan'da Yerleşim İlanları

İsrailli Aşırı Sağcı Grup, Lübnan'ın Güneyinde Yerleşim İçin İlan Yayınladı

Lübnan'ın güneyini ilhak ederek burada Yahudi yerleşim alanları kurmayı planlayan bir İsrailli aşırı sağcı grup, bu amaca hizmet edecek emlak ilanları yayınlamaya başladı.

Güney Lübnan Yerleşim Hareketi'nin İlanları

"Güney Lübnan Yerleşim Hareketi" adıyla tanınan grup, sosyal medya platformu Telegram üzerinden modern bir evin fotoğrafını ve askeri üniforma giymiş bir İsrailli ailesinin görüntüsünü içeren ilanlar paylaştı. İlanlarda, hayali bir evin özellikleri sıralanırken, bölgeye verilecek yeni İbranice isimler de gündeme geldi. Tevrat'ta İfade Edilen Vadedilmiş Topraklar

Grup, Lübnan’ın güneyini Tevrat'ta geçen Aşer ve Naftali kabilelerinin tarihi toprakları olarak tasvir ederek burayı vadedilmiş topraklar arasında sayıyor.

Yayınlanan İlan Metni Dikkat Çekiyor

İsrailli grubun yayınladığı ilan metninde şu ifadeler yer aldı: "Lübnan’da ev alma zamanı! Hizbullah liderliğinin, Nasrallah da dahil, ortadan kaldırılması ile birlikte siz de muhteşem dağ manzarasında büyük bir ev sahibi olmayı mı hayal ediyorsunuz? Bu hayale yalnızca bir stratejik karar kadar uzaktayız: Lübnan’ın güneyini kontrol etmeye devam etmek ve yerel halkın geri dönmesine izin vermemek! Bize katılın!"

Askeri Harekât İhtimalleri

Bu ilanlar, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine bir kara harekâtı düzenleyebileceğini duyurmasının hemen ardından geldi. Lübnan, son bir haftada İsrail'in hava saldırılarına maruz kalarak ciddi kayıplar yaşadı; yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kaldı.