DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.141.938,46 0,49%

İsrail ve ABD Savunma Bakanları Lübnan Sınırındaki Gelişmeleri Görüştü

İsrail Savunma Bakanı, ABD'li mevkidaşıyla Lübnan sınırı ve Hizbullah'ın saldırıları hakkında detayları paylaştı.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 11:57
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 11:57

İsrail ve ABD Savunma Bakanları Lübnan Sınırındaki Gelişmeleri Görüştü

İsrail ve ABD Arasındaki Güvenlik Görüşmeleri

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Lübnan sınırındaki önemli gelişmeleri ele aldı. İki bakanın, hafta sonu boyunca telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.

Hizbullah'ın Saldırıları ve İsrail'in Tepkisi

Bu yazılı açıklama, Hizbullah militanlarının İsrail’in kuzey bölgesine düzenlediği roket saldırısının ardından, İsrail ordusu tarafından Lübnan'a gerçekleştirilen hava saldırılarının ardından geldi. Gallant, Austin'e, Hizbullah’ın önde gelen askeri liderlerinden İbrahim Akil'in öldürüldüğü hava saldırısını da aktardı.

İsrail'in Kuzey Sınırındaki Durum

Gallant, Austin ile yaptığı görüşmelerde, İsrail'in kuzey sınırındaki güvenlik hazırlıkları ve Hizbullah'a yönelik operasyonlarını detaylandırdı. Gallant, "İsrail'in kuzeydeki vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için çaba sarf ettiğimizi" vurguladı.

Gazze'deki Durum ve İnsani Konular

Ayrıca, Gallant’ın Gazze’ye yönelik saldırılar ve buradaki İsrailli esirler konusunda geri dönüş ihtiyacı üzerine ABD'li mevkidaşına bilgi verdiği bildirildi.

Çatışmaların Devamı

Son gelişmelere göre, İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasındaki çatışmalar gergin bir şekilde sürmektedir. Lübnan topraklarından atılan 115 roketten biri, Hayfa yakınlarındaki bir bölgeye düşerek 3 kişinin yaralanmasına neden oldu. İsrail’in düzenlediği hava saldırısında ise 1 kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.