Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi: "Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmak imkansız"

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, Hamas'ın bir fikir olarak ortadan kaldırılmasının imkansız olduğunu belirterek alternatif çözümler gerektiğini vurguladı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 19:12
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 19:12

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi: "Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmak imkansız"

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, bir konferansta yaptığı açıklamada, Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmanın imkansız olduğunu belirtti ve bu duruma karşı alternatif bir yaklaşımın geliştirilmesi gerektiğini savundu.

HAMAS'I ORTADAN KALDIRMAK İMKANSIZ

Tzachi Hanegbi, konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Hanegbi, "Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmak imkansız." ifadelerini kullanarak, İsrail'in bu konuda farklı stratejiler geliştirmesi gerektiğini belirtti. İsrail’in, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze'de 3 aşamalı ateşkes teklifine destek vermesi gerektiğini vurgulayan Hanegbi, zamanın esirlerin aleyhine işlediğini de sözlerine ekledi.

Hanegbi, Hamas’a karşı alternatif bir fikrin oluşturulması gerektiğini iddia etti. Bu konuda daha kapsamlı bir stratejiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Hanegbi, sadece askeri müdahalelerle çözüm sağlanamayacağını ifade etti. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'nin de bu yöndeki açıklamalarını destekler nitelikte konuşan Hanegbi, Hamas'ın insanların kalplerine kök salmış bir siyasi parti ve fikir olduğunu belirtti.

İSRAİL ORDUSU VE HAMAS'A KARŞI STRATEJİLER

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, 19 Haziran’da yaptığı açıklamada, Hamas'ın bir fikir ve siyasi parti olduğunu belirterek, "Hamas, insanların kalplerine kök salmıştır. Hamas'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor." demişti. Bu açıklamalara tepki gösteren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ise, güvenlik kabinesinin Gazze'deki saldırılara ilişkin "Hamas’ın askeri ve idari olarak yok edilmesi hedefinin bulunduğunu ve İsrail ordusunun da bunu yapmakla yükümlü olduğunu" savunmuştu.

GAZZE'DE 3 AŞAMALI ATEŞKES TEKLİFİ

Hanegbi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze'de 3 aşamalı ateşkes teklifine İsrail'in destek vermesi gerektiğini belirtti. Bu teklifin İsrail için esirlerin kurtarılması açısından önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Hanegbi, ateşkesin bölgede kalıcı barışın sağlanması için bir adım olabileceğini ifade etti.

Hanegbi'nin açıklamaları, İsrail’in Gazze ve Hamas ile ilgili politikalarında değişikliklere gitmesi gerektiği yönünde bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Alternatif fikirlerin ve stratejilerin geliştirilmesi gerektiğini savunan Hanegbi, sadece askeri müdahalelerin yeterli olmadığını ve daha kapsayıcı yaklaşımlar benimsenmesi gerektiğini belirtti.