Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,68 -0,26%
EURO
35,13 0,03%
ALTIN
2.433,74 -0,18%

İsrail, UAD'nin saldırıların durdurulması kararına rağmen Refah'a ikinci kez saldırdı

İsrail yeni bir savaş suçu daha işleyerek Uluslararası Adalet Divanı tarafından alınan karara uymadı. Dün Refah saldırısını genişleten İsrail, bugün de hava saldırısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 25.05.2024 14:37
Güncelleme Tarihi: 25.05.2024 14:37

İsrail, UAD'nin saldırıların durdurulması kararına rağmen Refah'a ikinci kez saldırdı

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından dün İsrail’in Refah kentindeki saldırılarını durdurması kararını aldı. Ancak İsrail bir suç daha işleyerek bu karara uymadı. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından yapılan yeni bir haberde İsrail ordusunun Refah kentindeki Avni Dahir Caddesi’ni hedef aldığı öğrenildi. Yayımlanan habere göre İsrail askerlerinin saldırısı sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti. 

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının Gazze güneyinde yer alan Sabra Mahallesi’ndeki Şireytih ailesine ait bir evi bombaladığı öğrenildi. Saldırı sonucu bir kadının öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. 

UAD tarafından alınan yeni tedbir kararlarında, İsrail’in Refah saldırılarını derhal durdurması, insani yardımı engellememesi ve suçları araştıracak Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinin girişine izin verilmesini hükmetmişti. Ancak tedbir kararlarının ardından kısa bir süre sonra İsrail ordusu, dün Refah kentinin merkezinde yoğun bir şekilde bölgeyi bombaladı. Bölgede çok sayıda yaralı ve ölü olduğu bilgisi aktarılırken, İsrail’in UAD kararlarına uymayacağını daha önce Savunma Bakanı da açıklamıştı.