DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.154.291,98 0,13%

İsrail Savaş Uçakları Lübnan'ın Güneyine ve Doğusuna Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği hava saldırıları, çeşitli bölgeleri hedef aldı.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 11:01
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 11:01

İsrail Savaş Uçakları Lübnan'ın Güneyine ve Doğusuna Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail'in Hava Saldırıları

İsrail savaş uçaklarının, Lübnan'ın doğusunda ve güneyinde hava saldırıları düzenlediği duyuruldu. Lübnan haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, bu saldırılar özellikle Baalbek bölgesinde yoğunlaştı.

Baalbek'te Hedef Alınan Alanlar

Baalbek'e bağlı Sarain el-Tahta beldesinde bir yumurta deposuna İsrail tarafından hava saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırının ardından bölgedeki birçok yer zarar gördü.

Güney Lübnan'daki Durum

Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentine bağlı Kevseriyye es-Siyad beldesinde, üç katlı bir bina bombalı saldırı sonucunda yerle bir oldu. Aynı zamanda, Kevseriyye ile el-Gassaniyye beldeleri arasındaki yol da ağabeyin artan çatışmalar nedeniyle trafiğe kapandı.

Saldırıların Diğer Hedefleri

İsrail savaş uçakları, ayrıca Sur ilçesine bağlı el-Huş bölgesinin çevresini ve Nebatiye kentinin güneyindeki Zifta ve Zahrani beldelerini de hedef olarak seçti. Bu saldırılar sonucunda can kaybı ya da yaralanma bildirilmedi. Ancak, maddi hasar meydana geldiği tahmin ediliyor.

Özetle, bu hava saldırıları, bölgedeki gerilimi artırırken, can ve mal kaybı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır.