DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
38,22 -0,06%
ALTIN
2.915,35 0,05%
BITCOIN
2.171.643,03 0,93%

İsrail Saldırısında 3 Kız Kardeş ve Annesi Hayatını Kaybetti

Lübnan'daki saldırıda Gambiya Maarif Okulu öğrencisi 3 kız kardeş ve anneleri yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 13:05

İsrail Saldırısında 3 Kız Kardeş ve Annesi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Saldırısı Sonucu 3 Kız Kardeş ve Annesi Hayatını Kaybetti

Gambiya Uluslararası Maarif Okulu öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri Muna Katbay, Lübnan'daki bir ziyaret sırasında hayatını kaybetti. 23 Eylül sabahı, İsrail'in saldırısı sonucu evlerini kaybettiler.

Aile Visitisi ve Trajik Son

Aile, kanser hastası bir akrabasını ziyaret etmek üzere Lübnan'ın güneyindeki Hanaway'a gitmişti. Baba Muhammed Katbay ise Gambiya'da kalarak ailesini ziyaret edemedi. Saldırı, 23 Eylül sabahı yerel saatle 05.00 civarında gerçekleşti.

Saldırı Anı ve Sonrası

Anne Muna Katbay'ın, saldırıdan önce Gambiya'daki arkadaşlarıyla telefon görüşmesi yaptığı ve o sırada kızlarının korkarak çığlık attıklarının duyulduğu belirtiliyor. Saldırı sonrası 3 kızı ve annesi yaşamını yitirdi. Mahalledeki taziyelere büyük bir katılım gözlemlendi.

Gambiya'daki Mağduriyet

Lübnan'daki eğitim kurumlarına katkıda bulunan Türkiye Maarif Vakfı'nın Gambiya'daki okulunun açılışında, Katbay kardeşlerin sıraları boş kaldı. Arkadaşları ve öğretmenleri büyük bir üzüntü içinde.

Emine Erdoğan'dan Taziye Mesajı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya üzerinden taziye mesajı yayımladı. 2020 yılında Gambiya’daki okulun açılışında Zeina Katbay ile hatıra fotoğrafı çektirdiğini belirten Erdoğan, geniş bir üzüntü ile haber aldığını ve yaşamlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Erdoğan, "Sadece bir aileyi değil, tüm insanlığın onurunu, adalet ve merhamet duygusunu paramparça eden vahşetin sorumlularının hesap vermesini temenni ediyorum," ifadelerini kullandı.

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri...

Gambiya Uluslararası Maarif Okullarının öğrencisi 3 kız kardeş Zeina, Zahraa ve Banin ile anneleri Muna Katbay, aile ziyareti için gittikleri ülkeleri Lübnan'ın güneyinde, 23 Eylül sabah İsrail'in saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.