Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,67 -0,29%
EURO
35,11 0,01%
ALTIN
2.433,96 -0,17%

İsrail Refah’a tekrar saldırı düzenledi: En az 13 Filistinli öldü!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Refah kentine saldırılar düzenlemeye devam ediyor! Son saldırılarda yine katliama neden olan İsrail ordusu, toplam 13 Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yayın Tarihi: 29.06.2024 17:14
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 17:14

İsrail Refah’a tekrar saldırı düzenledi: En az 13 Filistinli öldü!

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) durdurma kararına karşın yine de saldırılara devam eden İsrail, Refah’ta bombalamayı sürdürüyor. Yerel kaynaklardan aktarılanlara göre İsrail askeri araçları, sabah saatlerinde geri çekildikleri Refah’ın batısında yer alan Es-Şakuş bölgesine yeniden girdi! Zırhlı araçlarla birlikte bölgeye giren İsraili eş zamanlı olarak bölgeye insansız hava aracı ve topçu atışları ile yoğun saldırılar düzenledi. 

Düzenlenen saldırılar sonucu 13 Filistinlinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, ölenlerin arasında basın mensuplarının da olduğu ve çok sayıda sivilin yaralandığı aktarıldı. Saldırılar sivil yerleşim yerleri ve yerinden edilen sivillerin kullandıkları çadırlara yönelik gerçekleştirildi. 

Dün Refah’ın batısındaki Şakuş bölgesine giren ve yerinden edilmişlerin çadırlarını hedef alan İsrail zırhlı araçları, çok sayıda kişinin ölmesine neden olduktan sonra bu sabah bölgeden çekilmişti. Bölgedeki saldırılar nedeniyle çok sayıda kişi göç etmek zorunda kalırken, BM’nin yargı organı UAD, 24 Mayıs’ta tedbir kararı almış ve İsrail’e saldırıları durdurmasını ve yardımların ülkeye girmesini hükmetmişti. Ancak İsrail hiçbir kararı uygulamadığı bölgede savaşa devam ediyor.