DOLAR
34,24 0%
EURO
37,45 0%
ALTIN
2.928,22 0%
BITCOIN
2.136.410,07 1,06%

İsrail Ordusunun Lübnan'daki BM Barış Gücü Tesislerine Baskını

İsrail ordusu, Lübnan'daki BM Barış Gücü tesislerine tanklarla baskın düzenleyerek olaylara yol açtı.

Yayın Tarihi: 13.10.2024 19:02
Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 19:02

İsrail Ordusunun Lübnan'daki BM Barış Gücü Tesislerine Baskını

İsrail Ordusu, Lübnan'daki BM Tesislerine Baskın Düzenledi

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü tesislerine baskın gerçekleştirdi. Olay sırasında, İsrail güçleri kapıyı tanklarla tahrip edip tesisin içine girdi.

Silah Sesleri ve Tıbbi Müdahaleler

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) tarafından yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Ramya kasabasındaki tesisteki olaylar sırasında bölgeden silah seslerinin yükseldiği belirtiliyor. UNIFIL askerlerinin kuzeyden duyduğu silah sesleri sonrasında 15 asker, koruyucu maske takmalarına rağmen cilt tahrişi ve mide problemleri gibi sorunlar yaşadı ve tıbbi müdahaleye ihtiyaç duydular.

Önceki Olaylar ve Tepkiler

İsrail ordusunun UNIFIL güçlerini hedef alan önceki saldırılarında da yaralanmalar olmuştu. 10 Ekim'de yapılan bir saldırıda iki barış gücü askeri yaralanmış, 11 Ekim'de ise bir UNIFIL komuta merkezine top mermisi ile saldırılmıştı. Bu olaylar, birçok ülkenin tepkisini çekti.

Netanyahu’nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yayımladığı bir video mesajında, UNIFIL güçlerinin Lübnan'ın güneyinden çıkartılması gerektiğini öne sürdü. Netanyahu, bu unsurların bölgede Hizbullah’ın etkisi altında bulunduğunu savunarak BM Genel Sekreteri António Guterres’e çağrıda bulundu.

Son gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken uluslararası toplumdan daha fazla açıklama ve tepki bekleniyor.