DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.408,34 -0,36%

İsrail Ordusunun Hudeyde'ye Hava Saldırısı

Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde'ye hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının detayları burada!

Yayın Tarihi: 29.09.2024 18:31
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 18:31

İsrail Ordusunun Hudeyde'ye Hava Saldırısı

İsrail Ordusundan Hudeyde'ye Hava Saldırısı

Yemen'de Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde kentine hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Husilere ait El-Mesire Televizyonu kanalı, İsrail savaş uçaklarının Yemen'in batısındaki bu önemli limanı hedef aldığını aktardı.

Saldırının Gerekçesi

İsrail ordusu, saldırılarda Hudeyde limanı ve yerel elektrik santrallerinin hedef alındığını öne sürdü. Yemen yüzeyindeki sosyal medya hesapları, saldırı sonrası limanda büyük bir yangın çıktığını gösteren görüntüleri paylaştı.

İsrail Ordusunun Açıklaması

İsrail ordusu yaptığı açıklamada, çok sayıda savaş uçağının Ra's İsa ve Hudeyde'deki Husilere ait bölgelere saldırılar düzenlediğini belirtti. Saldırıların, Husilerin İsrail'i hedef alan eylemlerine yanıt olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

Medya Raporları

Kanal 12, saldırıların Hudeyde limanında petrol tankerlerini de hedef aldığını ve çıkan yangınla ilgili fotoğraflarını paylaştı. Yedioth Ahronoth gazetesine göre ise bu saldırı, önceki temmuz ayındaki saldırılardan daha geniş çaplı ve kapsamlıydı.

Husilerden Cevap

Husiler ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyareti sırasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı’nı balistik füzeyle vurduklarını da duyurdu. İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv’de sirenlerin çaldığı bilgisini paylaşarak bunun paniğe yol açtığını belirtti.