DOLAR
34,08 -0,05%
EURO
38,06 0,12%
ALTIN
2.886,13 -0,41%
BITCOIN
2.182.589,32 -1,39%

İsrail Ordusunun Gazze'ye Yönelik Saldırıları Şiddetleniyor

Gazze'deki son saldırılarda 15 Filistinli hayatını kaybetti, insani kriz derinleşiyor.

Yayın Tarihi: 26.08.2024 13:13
Güncelleme Tarihi: 26.08.2024 13:13

İsrail Ordusunun Gazze'ye Yönelik Saldırıları Şiddetleniyor

İsrail Ordusunun Gazze'ye Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Güncelleme: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki çeşitli bölgelere düzenlediği hava saldırılarında son bilgilere göre 15 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail güçleri, Gazze'de yerinden edilmiş bireylerin sığındığı bir okul ve çevresindeki evleri hedefe aldı. Saldırılarda çok sayıda kişi de yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Esdika Marid Hastanesi Yakınlarındaki Saldırı

Bölgedeki hastane kaynakları ve görgü tanıkları, İsrail ordusunun insansız hava aracı kullanarak Gazze kentinin batısındaki "Acel" ailesinin evini bombaladığını bildirdi. Bu saldırıda, ikisi çocuk, biri kadın olmak üzere toplam 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Zeytun Mahallesi ve Çevresindeki Olaylar

Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi, İsrail ordusuna ait araçların hareketine tanıklık etti. Saldırılarda mermilerin bölgedeki Sabra mahallesine isabet ettiği bildirildi.

Nusayrat Mülteci Kampı ve Deyr Belah Üzerine Saldırılar

Nusayrat Mülteci Kampı ve Deyr Belah kenti de havadan gelen topçu ateşlerinin hedefi haline geldi. Deyr Belah'ın Caferavi mahallesi girişinde İHA ile yapılan bir saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Refah ve Han Yunus’ta Yaşananlar

İsrail ordusu, Han Yunus'un doğusundaki Ebu Ride ailesinin evini vurdu. Saldırılarda 2 kadın yaşamını yitirdi. Refah kentinde ise çeşitli saldırılar sonrası 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ayrıca daha önceki bir saldırıda yaralanan bir Filistinli de hayatını kaybetti. Han Yunus Mülteci Kampında ise Osman ailesinin evi hedef alındı. Özetle, Gazze'deki insani durum giderek kötüleşirken, sivil kayıplar da artmaya devam ediyor. İsrail'in saldırıları bölgedeki huzursuzluğu daha da derinleştiriyor.