DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.137.953,09 0,68%

İsrail Ordusunun Gazze'deki Okul Saldırısı: 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'de düzenlediği hava saldırısında 7 Filistinli yaşamını yitirdi, ölü sayısı artıyor.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 14:27
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 14:27

İsrail Ordusunun Gazze'deki Okul Saldırısı: 7 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusu Gazze'deki Okul Saldırısını Gerçekleştirdi

İsrail'in Gazze'deki Şatı Mülteci Kampı'na yönelik hava saldırısında, 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu saldırı, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği operasyonların bir parçası olarak kaydediliyor.

Saldırının Detayları

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail savaş uçaklarının Şatı Mülteci Kampı'ndaki Kefr Kasım Okulu'na düzenlediği hava saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca, saldırıda birçok yaralı bulunduğunu belirtti.

Sığınma Merkezlerinin Durumu ve Ölü Sayısı

Gazze hükümetine bağlı Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri tarafından saldırıya uğrayan sığınma merkezi sayısı 182'ye ulaşmış durumda. Son saldırıda, Zeytun Mahallesi'ndeki bir okulda 13 çocuk ve 6 kadın dahil toplamda 22 kişi hayatını kaybetti. 30 kişi de yaralandı.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

Öte yandan, İsrail ordusu tarafından yapılan resmi açıklamada, Zeytun Mahallesi'ndeki okulun Hamas'a ait olduğu ve komuta merkezi olarak kullanıldığı iddia edilmişti. Bu durum, saldırının uluslararası ve yerel kamuoyunda nasıl algılandığına dair çeşitli tartışmalara yol açtı.

Hava saldırılarının ve bu tür olayların artması, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor. Her gün yeni kayıplar yaşanırken, uluslararası toplumda bu duruma ilişkin endişeler giderek büyüyor.