DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,02 0,07%
ALTIN
2.870,34 -1,54%
BITCOIN
2.147.627,52 0,19%

İsrail Ordusundan Hizbullah'a Roket Yanıtı: Sınırda Çatışmalar Kızıştı

İsrail ordusu, Hizbullah tarafından 140 roketin kendilerine yöneltildiğini duyurdu, bölgede yangınlar çıktı ve misilleme hava saldırıları gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 16:12

İsrail Ordusundan Hizbullah'a Roket Yanıtı: Sınırda Çatışmalar Kızıştı

Hizbullah'dan İsrail'e Roket Saldırısı

İsrail ordusu, Hizbullah'ın sınır hattında bulunan bölgelere 140'tan fazla roket saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Atılan roketlerden bir kısmı, İsrail'in hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi, ancak bazı roketlerin ve şarapnel parçalarının düşmesi nedeniyle yangınlar çıktığı ifade edildi.

Çatışmaların Şiddetlenmesi

İsrail ordu sözcüsünün açıklamalarına göre, Safed kenti, Yukarı Celile ve işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yapılan saldırılarda, bölgedeki hava savunma sistemleri bazı roketleri durdurmayı başardı. Ancak, düşen bazı parçalar yangınlara yol açtı.

İsrail'den Misilleme Saldırıları

İsrail ordusu, Hizbullah'a ait hedeflere karşı hava saldırıları düzenleyerek Kfar Kile, Aytarun, Meys el-Cebel, Taybe ve Udeyse gibi bölgeleri vurduğunu açıkladı. Ayrıca, İsrail nayit topçu birimleri, bu alanlara obüs atışları ile karşılık verdi.

Yangın Söndürme Çalışmaları

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Hizbullah'ın roket saldırılarının ardından Safed çevresinde çıkan yangınlar için 9 ekip ve 4 itfaiye uçağı yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Lübnan'daki Olaylar ve İtfaiye Ekipleri

Lübnan'da 17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından, 18 Eylül'de birçok telsizin patlaması, 25 kişinin ölümüne ve 608 kişinin yaralanmasına neden oldu. Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutuyor.

Bölgedeki Gerginlik

İsrail, 19 Eylül'de de Hizbullah'a ait hedeflere yoğun hava saldırıları düzenlemişti. Uluslararası toplum, Tel Aviv’in Lübnan’a yönelik saldırılarının yeni bir bölgesel savaş tehdidi oluşturduğuna dair uyarılarda bulunuyor.