DOLAR
34,09 -0,07%
EURO
37,92 0,05%
ALTIN
2.813,47 0,04%
BITCOIN
2.056.299,37 -0,4%

İsrail Ordusundaki Komutanın Tartışmalı Açıklamaları

İsrail ordusunda bir komutanın Lübnan'da soykırım yapma çağrısında bulunması büyük tartışmalara yol açtı.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 18:59
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 18:59

İsrail Ordusundaki Komutanın Tartışmalı Açıklamaları

İsrail Ordusu İçinde Gergin Gelişmeler

İsrail ordusunun İskenderun Tugayı'nda görevli Ruh Sağlığı Uzmanı olan Adi Angert, tugaya yeni atanan komutanın askerlerden Lübnan'da soykırım gerçekleştirmelerini istediğini öne sürdü.

Komutanın Sözleri Sosyal Medyada Yayınlandı

İsrail devlet televizyonu KAN ve Kanal 12'nin haberlerine göre, Angert, dün akşam X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda; "Tugay'a yeni bir komutan katıldı. Öncelikle savaşçıların soykırım yapmasını umuyorum. Lübnan'ın köyleri ıssız kalacak ve yolları çıkışsız olacak." ifadelerini aktardı.

Ancak Tepkiler Hızla Geldi

Angert, başka bir paylaşımında ise Maliye Bakanı Bezalel Smotrich liderliğindeki aşırı sağcı "Dini Siyonizm" partisinin askerlerini "ölüm yiyenler mezhebi" olarak tanımladı. Bu nostaljik ifadelerin ardından Meclis Anayasa, Hukuk ve Yargı Komitesi Başkanı Simcha Rothman, askeri hiyerarşiye yönelik bir mektup göndererek Angert hakkında disiplin soruşturması açılması talebinde bulundu.

Smotrich'in Tepkisi

Bezalel Smotrich, X platformunda yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu bu kadının hala ordudan ihraç edilmediğini duyurmadan bu sabah uyanmamızın bir nedeni var mı?" sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Askerlerin Görev Durumu

Kanal 12'nin haberine göre, İskenderun Tugayı askerleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında ve Gazze Şeridi'nde yedek asker olarak görev yapıyor. Angert'in sosyal medya paylaşımları engellendiği belirtilse de, kopyaları hâlâ İsrail medyasında dolaşmaya devam ediyor.