DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.040.227,03 -0,45%

İsrail Ordusunda Soykırım İddiası: Kadın Subay Görevden Alındı

İsrail'de bir subayın, yeni komutanın soykırım çağrısı yaptığını açıklaması sonrası görevden alındığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 23:33
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 23:33

İsrail Ordusunda Soykırım İddiası: Kadın Subay Görevden Alındı

İsrail Ordusunda Tartışmalı Gelişmeler

İsrail ordusunda, bir kadının subayın yaptığı bir açıklama, büyük bir skandala yol açtı. Üst düzey bir komutan tarafından Lübnan'da soykırım yapılabileceği yönünde bir talep iddia edildi.

Doktorun Açıklaması ve Görevden Alınması

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre, İskenderun Tugayı'nda ruh sağlığıyla ilgilenen doktor Adi Angert, yeni komutan Moshe Besal'ın talimatını paylaştı. Angert, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeni komutanımız göreve başladı. İnanıyorum ki askerlerime soykırım yapmaları talimatı verildi. Lübnan'ın köyleri terk edilmiş ve yolları kapalı kalacak," ifadelerini kullandı.

İddiaların Sonucu

Ancak, soykırım çağrısında bulunduğu söylenen komutan Besal değil, bu durumu kamuoyuna açıklayan Angert oldu. Haberlere göre, Angert sosyal medya paylaşımları nedeniyle görevden alındı. Bu durumda, orduda soykırım çağrısında bulunanlara yönelik bir sessizlik oluşturma çabası olduğu yorumları yapıldı.

Çatışmaların Arasında Kalan Bir İddia

Bu tür iddialar, İsrail ve Lübnan arasındaki gergin ilişkilerin daha da tırmanmasına sebep olabilir. Gelecek günlerde bu konuyla ilgili daha fazla bilgiye ulaşılması bekleniyor.