DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.474,63 -0,48%

İsrail Ordusu UNRWA Merkezine Saldırdı

Cibaliye'deki UNRWA merkezi, İsrail ordusu tarafından 'Hamas komuta merkezi' iddiasıyla hedef alındı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 01:52
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 01:52

İsrail Ordusu UNRWA Merkezine Saldırdı

İsrail Ordusundan Cibaliye'ye Saldırı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Cibaliye bölgesindeki Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) merkezine saldırdığını açıkladı. Saldırının gerekçesi olarak merkezin 'Hamas'ın komuta merkezi' olduğu iddia edildi.

Sözcü Adraee'den Açıklama

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Cibaliye'deki merkezde 'Hamas tarafından planlanan operasyonların gerçekleştirildiğini' öne sürdü. Adraee, söz konusu merkezde İsrail ordusuna karşı eylemlerin planlandığını iddia etti.

Son 5 Ayın En Şiddetli Saldırıları

Gazze'nin kuzeyine yönelik olarak son 5 aydır süregelen 'şiddetli saldırıların' sürdüğü belirtilirken, Filistin Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal, yazılı açıklamasında, çok sayıda meskun bölgenin hedef alındığını vurguladı. Basal, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

Beyt Hanun'da 5, Cibaliye'de ise 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği tespit edilirken, Filistinli ailelerin evlerine yönelik saldırılarda birçok kişinin yaşamını yitirdiği veya yaralandığı bildirildi. 7 Ekim 2023’ten bu yana, yaklaşık 41 bin 825 Filistinli, bu saldırılarda hayatını kaybetti; bunlardan 17 bini çocuk, 11 bin 378’i ise kadın.

Hastaneler ve Eğitim Kurumları Tehdit Altında

Enkaz altında binlerce kişinin olduğu ve halkın sığındığı hastanelerle eğitim kurumlarının hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği kaydediliyor. İlgili kuruluşlar, bölgedeki insani durumu düzeltmek için çaba göstermeye devam ediyor.