DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.241.861,73 0,02%

İsrail Ordusu Tulkerim Şehrinde Sağlık Görevlisi ve Çocuk Yaraladı

Tulkerim Mülteci Kampı'ndaki bombalı saldırıda bir çocuk ve sağlık görevlisi yaralandı. Olayın detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 03:46
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 03:46

İsrail Ordusu Tulkerim Şehrinde Sağlık Görevlisi ve Çocuk Yaraladı

İsrail Ordusunun Tulkerim'e Düzenlediği Saldırı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine düzenlediği saldırılarda, bir Filistinli kız çocuğu ve bir sağlık görevlisi yaralanmış durumda. Resmi Filistin ajansı WAFA tarafından yapılan açıklamaya göre, devam eden saldırılar sonucu hastaneler ve mülteci kampı kuşatma altındadır.

Kızılay Ekiplerinin Müdahalesi

Tulkerim Kızılayı'nın belirtmiş olduğu bilgilere göre, 12 yaşındaki kız çocuğu gerçek mermiyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ayrıca, Kızılay sağlık görevlisi de, yapılan bombalı saldırıda yüzüne şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanmış ve ilk müdahale sonrasında hastaneye sevk edilmiştir.

Altyapıya Verilen Zarar ve Yaralıların Durumu

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Mendilenean hastanelerini kuşatmaya devam ettiği, Tulkerim Mülteci Kampı'nın ise sıkı bir şekilde tahrip edildiği bildirilmektedir. Filistinli sağlık gönüllüleri, kampta yaralanan kişilere ilk yardım müdahaleleri gerçekleştirmiş, yaralıların durumlarının genel olarak hafif olduğu kaydedilmiştir.

Sonuçlar ve Daha Fazla Bilgi

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki geniş çaplı saldırıları neticesinde, 28 Ağustos'tan bu yana en az 29 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmış durumdadır. Olayların şiddeti ve sivil kayıplar uluslararası toplumda kaygı yaratmaktadır.