DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,92 -0,02%
ALTIN
2.913,86 0,44%
BITCOIN
2.107.492,75 -1,23%

İsrail Ordusu'ndan Güçlü Saldırı Açıklaması

İsrail Ordu Sözcüsü, Orta Doğu'da bu gece yoğun bir saldırı düzenleyeceklerini duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:22
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:22

İsrail Ordusu'ndan Güçlü Saldırı Açıklaması

İsrail ordusundan dikkat çeken açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırılarının İsrail Hava Kuvvetleri üzerinde herhangi bir hasara yol açmadığını belirtti.

Orta Doğu'da yoğun saldırı planı

Hagari, bu gece Orta Doğu'ya yönelik "yoğun saldırılar" düzenleyeceklerini vurguladı. Yerel medya kaynaklarına göre, Iran'ın başlattığı füze saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hagari, bu saldırıların etkisinin İsrail Hava Kuvvetleri üzerinde olmadığını ifade etti.

Hagari, Hava Kuvvetlerinin "tam kapasite" ile faaliyet gösterdiğini söylerken, "Bu gece, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, Orta Doğu'ya güçlü saldırılar düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İran'ın saldırıları ve İsrail'in karşılık verme sözü

İsrail Ordu Sözcüsü, düzenleyecekleri saldırıların İran'ı hedef alıp almayacağına yönelik herhangi bir bilgi vermezken, yapılan saldırıların "bedelsiz kalmayacağını" ve gereken karşılık verileceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca balistik füzeyle saldırı gerçekleştirdiğini duyurmuştu. İlgili füzelerin fırlatılmasının ardından İsrail'de başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmaya başladı.