DOLAR
34,15 -0,17%
EURO
38,03 0,39%
ALTIN
2.915,16 0,06%
BITCOIN
2.162.948,44 1,34%

İsrail Ordusu, Lübnan'a Kara Saldırısına Hazırlıklı Olunmalı Dedi

İsrail Ordusu, Hizbullah ile çatışmalarda yeni bir aşamaya geçildiğini belirterek Lübnan'a kara saldırısı için hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 15:30

İsrail Ordusu, Lübnan'a Kara Saldırısına Hazırlıklı Olunmalı Dedi

İsrail Ordusu, Lübnan'a Yönelik Kara Saldırısı İçin Hazırlık Yapılmasını Tavsiye Ediyor

İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı'nın başındaki isim Ori Gordin, Hizbullah ile yaşanan çatışmaların "yeni bir aşamaya girdiğini" belirtti. Gordin, bu bağlamda Lübnan'a yönelik olası bir kara saldırısına hazırlıklı olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Tatbikatlarda Hedefler Belirlendi

Times of Israel gazetesinin haberine göre, Gordin, Lübnan'a gerçek bir kara saldırısını canlandıran tatbikatı dün yerinde izledi. Hava saldırıları ile Hizbullah'a "önemli bir darbe" indirdiklerini ifade eden Gordin, bölgedeki güvenlik durumunu değiştirme gerekliliğine vurgu yaptı.

İsrail'in Hava Saldırıları ve Sonuçları

İsrail ordusu, 23 Eylül tarihinden bu yana Lübnan'ın çeşitli bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlemekte. Bu saldırılarda, Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 581 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail'in saldırıları nedeniyle ülke içinde yarım milyona yakın kişinin yerinden edildiğini açıkladı.

Ülke içindeki göç hareketleri, güney bölgelerden başkent Beyrut'a ve kuzey illerine doğru devam etmekte. Bu durum, Lübnan'daki insani krizi daha da derinleştiriyor.