DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.848,1 -0,15%

İsrail Ordusu Kızıldeniz'den Gelen İHA'yı Önledi

İsrail ordusu, Kızıldeniz üzerinden ilerleyen insansız hava aracını etkisiz hale getirdi. Çatışmalar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 10:41

İsrail Ordusu Kızıldeniz'den Gelen İHA'yı Önledi

İsrail Ordusu, Kızıldeniz Yönünden Gelen Tehditi Önledi

İsrail ordusu, Kızıldeniz üzerinden ülkeye doğru yaklaşan bir insansız hava aracının (İHA) engellendiğini açıkladı. Ordu tarafından yapılan duyuruda, Saar 4.5 sınıfı füze botlarının sabah saatlerinde bu aracı etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Lübnan'dan Roket Saldırıları

Buna ek olarak, İsrail'in kuzeyindeki Tiberya bölgesine Lübnan'dan sekiz roket atılması üzerine alarm sistemlerinin devreye girdiği bildirildi. Ancak, bu roketlerin açık alana düştüğü kaydedildi.

İsrail Hava Kuvvetlerinden Lübnan'a Saldırılar

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Lübnan topraklarında Hizbullah'a ait çok sayıda hedefi, özellikle füze rampalarını ve silah depolarını vurduğunu dile getirdi. Hava kuvvetleri, sarsıcı saldırılarına devam ediyor.

Çatışmaların Ciddiyeti

8 Ekim 2023'te başlayan çatışmalarda, İsrail ordusu Lübnan'ın güney bölgesine ve Bekaa ile Baalbek yörenize yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarının verilerine göre, bu süreçte toplamda 1052 kişi hayatını kaybetti, bunların 104'ü çocuk ve 194'ü kadın.

İç Savaşın Sonuçları

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'taki bir hava saldırısında öldü. Hizbullah, İsrail'e roket ve füze saldırılarıyla misilleme yapmayı sürdürürken, İsrail tarafında bu saldırıların çoğunlukla ordu üslerini hedef aldığı ve büyük hasar bildirilmediği belirtiliyor.

İsrail bombardımanları sonucu, ülke içinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu. Beyrut ve çevresindeki güney bölgelerinden göç edenlerin yanı sıra Suriye'ye de on binlerce kişilik bir göç dalgası yaşandığı bildiriliyor.