DOLAR
34,11 -0,32%
EURO
38,09 -0,13%
ALTIN
2.872,42 -1,61%
BITCOIN
2.136.000,37 0,71%

İsrail Ordusu Gazze Şeridi'nde Saldırılar Düzenledi: 12 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 12 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 19:30
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 19:30

İsrail Ordusu Gazze Şeridi'nde Saldırılar Düzenledi: 12 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusu Gazze'ye Saldırdı

Son günlerde İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2'si çocuk olmak üzere toplam 12 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi ise yaralandı.

Saldırılar ve Ölü Sayısı

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinin kuzeyindeki Musbih bölgesinde Dahir ailesine ait bir evi bombaladı. Bu saldırıda 6 Filistinli yaşamını yitirdi.

Müdürlüğün sözcüsü Mahmud Basal, Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze kentinin doğusundaki Şeaf Caddesi'nde bir grup Filistinliyi hedef alan bombalamanın sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Diğer Saldırılar

Bunun yanı sıra, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesindeki El-Benat Caddesi'nde sivil bir araca düzenlediği saldırı sonucunda bir kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Gazze'nin batısındaki Abbas Kavşağı yakınlarında yapılan hava saldırısında 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti ve 9 kişi yaralandı. Ayrıca, yine Refah kentinin kuzeyindeki Musbih bölgesine yapılan motosiklet saldırısında bir kişi öldü.

Tanıkların İfadeleri

Görgü tanıkları, İsrail topçularının Refah'ın kuzey bölgelerine yoğun bir top atışı gerçekleştirdiğini aktardı. Olayların etkisiyle sivil halk arasında büyük bir panik yaşandı.

Bu saldırılar, bölgedeki gergin durumun sürmesine sebep olmaktadır.