DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.245.755,87 -0,15%

İsrail Ordusu, Filistinlinin Evini Kuşattı

İsrail ordusu, 3 polis öldüren Filistinlinin evini kuşatarak yıkıma hazırlık yapıyor. Olayın detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 02:50
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 02:50

İsrail Ordusu, Filistinlinin Evini Kuşattı

İsrail Ordusu'ndan Kuşatma

İsrail ordusu, 1 Eylül'de 3 İsrailli polisin ölümü ile sonuçlanan bir silahlı saldırının faili olduğu belirtilen Filistinli’nin evini kuşatmaya aldı. Görgü tanıkları, bu kuşatmanın amacının, yıkıma hazırlık için evin ölçülerini almak olduğuna dikkat çekti.

El Halil'deki Saldırının Ardından Gelişmeler

Olay, Batı Şeria'nın güneyinde bulunan El Halil şehrinde gerçekleşti. 1 Eylül'de, El Halil'in batısındaki Terkumya beldesinde, İsrail polisinin bulunduğu bir araca silahlı bir saldırı düzenlendi. Bu saldırıda, 3 polis hayatını kaybetti.

Saldırı sonrası, kaçan saldırganlar için geniş çaplı bir arama başlatıldı. Aynı gün, İsrail askerleri El Halil'in merkezi bir noktasında başka bir evi kuşatarak, evin içine füze atışı yaptı. O sırada, Muhenned Muhammed Mahmud el-Usud adındaki 34 yaşındaki Filistinli, İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

İsrail Ordu Sözcüsü'nden Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Şin-Bet ile birlikte gerçekleştirilen bu kuşatmanın amacının, saldırının failinin yakalanması olduğunu belirtti. Adraee, operasyon sonucunda şüpheli kişinin öldürüldüğünü aktardı.