DOLAR
34,14 -0,15%
EURO
37,96 0,42%
ALTIN
2.882,97 -0,3%
BITCOIN
2.164.266,78 -0,38%

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Sağlık Ekiplerine Zorluk Çıkarıyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki operasyonları sırasında sağlık hizmetlerini engelledi, en az 9 kişi yaşamını kaybetti.

Yayın Tarihi: 28.08.2024 14:50
Güncelleme Tarihi: 28.08.2024 14:50

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Sağlık Ekiplerine Zorluk Çıkarıyor

İsrail Ordusunun Batı Şeria'daki Operasyonları

İşgal altındaki Batı Şeria'da, İsrail ordusunun başlattığı "geniş çaplı" saldırıların, bölgedeki sağlık ekiplerinin çalışmalarını olumsuz etkilediği bildirilmektedir.

Cenin'deki Sağlık Çalışanlarının Sıkıntıları

Batı Şeria'nın Cenin kentinde bulunan İbn-i Sina Hastanesi'nin ambulans şoförü Hazım Mısari, Anadolu Ajansı muhabirine verdiği demeçte, İsrail ordusunun Cenin Mülteci Kampına düzenlediği baskın sırasında sağlık ekiplerinin önemli zorluklarla karşılaştığını ifade etti. Mısari, sağlık ekiplerinin çalışma koşullarının son derece zor olduğunu vurgulayarak, ambulansların ve sağlık çalışanlarının yanı sıra hasta ve yaralıların hastanelere giriş çıkışları sırasında da sıkı bir denetimle karşılaştığını aktardı.

Ambulansların Durdurulması ve İstenilen Belgeler

Mısari, İsrail askerlerinin yaralıları taşıyan ambulansları birkaç kez durdurduğunu, bu süreçte çeşitli belgeler talep ettiklerini belirtmiştir.

Saldırılarda Can Kaybı ve Yaralı Sayısı

İsrail ordusunun Batı Şeria'daki operasyonlarında en az 9 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bazı yaralıların durumunun ise kritik olduğu ifade edilmiştir. Saldırının merkezleri arasında Cenin ve Tulkerim kentleri yanı sıra Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı yer almaktadır.