DOLAR
34,14 0,24%
EURO
37,78 0,12%
ALTIN
2.919,88 0,17%
BITCOIN
2.062.760,81 0,85%

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Baskınlar Düzenliyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'da birçok kente baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına almaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:29
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:29

İsrail Ordusu Batı Şeria'da Baskınlar Düzenliyor

İsrail Ordusu'nun Batı Şeria Operasyonları

İsrail ordusu, Yafa'daki saldırının ardından El Halil şehrine yönelik kuşatma ve kapatma işlemlerine devam ediyor. Dünden bu yana, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde çok sayıda baskın gerçekleştirildi.

Baskınlar Hız Kesmiyor

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, İsrail birlikleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Tulkarm, Kalkilya, orta kesimlerinde el-Bire ve güneyde El Halil dahil olmak üzere birçok yerleşim yerine baskın düzenledi.

Gözaltılar ve Çatışmalar

Yerel tanıkların aktardığına göre, Nablus'un doğusundaki Asker ve Balata mülteci kamplarına düzenlenen operasyonlarda, en az 3 Filistinli gözaltına alındı. Baskılara karşı çıkan Filistinliler ile İsrail kuvvetleri arasında silahlı çatışmalar da meydana geldi.

El Halil'de Sıkı Kuşatma

Tanıklar, el-Bire kentinde yapılan baskında, evlerin arandığını ve en az 1 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Yafa'da gerçekleşen silahlı bir saldırının ardından, İsrail askerlerinin El Halil ve çevresindeki tüm girişleri kapattığı belirtildi. Bu durum, bölgenin büyük bir hapishaneye dönüştüğünü gösteriyor.

Tartışmalı İşgal ve Artan Gerilim

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023 tarihinde Yafa'da 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından El Halil'i askeri bölge ilan etti. Bu tarihten itibaren, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik baskınlar, gözaltılar ve saldırılar ciddi bir artış göstermiş durumda. Sahada yaşanan olaylar sonucunda, 721 Filistinli hayatını kaybetti.