DOLAR
34,26 -0,07%
EURO
37,64 -0,03%
ALTIN
2.908,86 0,37%
BITCOIN
2.187.503,77 -2%

İsrail Muhalefet Lideri, İran'ın Petrol Rafinerilerine Dikkat Çekti

Yair Lapid, İsrail'in olası saldırılarında İran petrol rafinerilerini hedef alması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:36
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:36

İsrail Muhalefet Lideri, İran'ın Petrol Rafinerilerine Dikkat Çekti

İsrail'de Muhtar Liderden İran Uyarısı

İsrail'de muhalefetin güçlü isimlerinden biri olan Gelecek Var Partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, Tel Aviv'in muhtemel askeri müdahalesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

İran Petrol Rafinerileri Hedefte

Lapid, yerel basına verdiği röportajda, İsrail'in İran'a yönelik olası saldırılarında İran'ın petrol rafinerilerinin hedef alınması gerektiğini ifade etti.

Binyamin Netanyahu Koalisyonuna Eleştiriler

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki hükümeti hedef alan Lapid, 7 Ekim olayları ile ilgili olarak hükümeti suçladı. Ayrıca, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ülkelerine zarar verdiğini öne sürdü.

Savaş ve Esirler Üzerine Görüşler

Gazze'deki İsrailli esirlerin geri getirilmeleri gerektiğini belirten Lapid, bu süreçte gerekirse sınırlı bir süre için Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini savundu.

Biden'dan Tamamlayıcı Bir Bakış Açısı

Ayrıca, ABD Başkanı Joe Biden, 4 Ekim'de yaptığı açıklamada, İsrail'in İran'a nasıl tepki vereceği konusunda hâlâ net bir karar vermediğini belirterek, "Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm." ifadelerini kullandı.