Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Lübnan’da saldırıları artırmayı planlıyor!

İsrail ordusunun komutanlarının Lübnan’a olası bir saldırı için hazırlık seviyesinin artırılmasına yönelik görüşme yaptığı bildirildi.

Yayın Tarihi: 25.06.2024 17:45
Güncelleme Tarihi: 25.06.2024 17:45

İsrail Lübnan’da saldırıları artırmayı planlıyor!

İsrail ordusunun sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabı X üzerinden yeni bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Adraee, Hava Kuvvetleri Komutanı Tamer Bar ve silahlı kuvvetlerde yer alan üst düzey komutanların kuzeydeki komutanlarla ortak bir görüşme yaptığını aktardı. 

Yapılan görüşmede kuzey bölgesinde yer alan beldelerin korunmaya devam edilmesi, Lübnan’a saldırı hazırlığının artırılması, hava kuvvetleri ve kuzey komutanları arasındaki iş birliği konularının ele alındığı aktarıldı. 

Neler oluyor? 

Tel Aviv ve Hizbullah arasında artan gerilim bir süredir kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Konuya yönelik ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, ikili arasındaki gerilimi yatıştırtmak ve savaşa dönüşmesini engellemek için İsrail ve Lübnan arasında arabuluculuk yapmaya devam ediyor. 

Dün Lübnan’da 4 bakan ve 16 büyükelçi, Hibullah’ın Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda "füze depoladığı" iddialarına yönelik harekete geçmiş ve havalimanını ziyaret etmişti. 

Hizbullah ve İsrail arasında ilk kez Temmuz 2006’da patlak veren savaşta İsrail’in hedeflerinden biri Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı idi. Bu nedenle de olası bir saldırıda Lübnan’ın bağlantılarının havalimanına saldırı yöntemiyle kesileceği düşünülüyor.