DOLAR
34,1 -0,1%
EURO
38,12 0,06%
ALTIN
2.913,37 0,1%
BITCOIN
2.196.740,46 -0,35%

İsrail, Lübnan'a Kara İstilasını Reddetti

İsrail, Lübnan'a yönelik kara istilası planları olmadığını ve diplomatik çözüme öncelik verdiklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 22:49
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 22:49

İsrail, Lübnan'a Kara İstilasını Reddetti

İsrail'den Lübnan Açıklaması

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Danny Danon, Lübnan'a yönelik herhangi bir "kara istilası" gerçekleştirmeyi düşünmediklerini ifade ederek, diplomatik çözüm arayışının öncelikli olduğunu belirtti.

Danon'dan Önemli Açıklamalar

BM'de basın mensuplarının sorularına yanıt veren Danon, "İsrail'in bir cepheyi daha kaldıracak gücü olup olmadığı" sorusuna tarihi deneyimlerinden yola çıkarak cevap verdi. Danon, "Kara istilası başlatmaya hevesli değiliz. Ben kendi oğlumu ya da çocuklarımızı yabancı bir ülkede savaşmaya göndermek istemiyorum," dedi.

Öte yandan, İsrail'deki sivil halkı koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Danon, diplomatik çözüm yollarını tercih ettiklerini, ancak bu yolda başarılı olamazlarsa alternatif yöntemlere yönelmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Barış ve Sükunete Vurgu

Danon, bölgedeki insanların "kuzeye dönebilmesi" için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını söyleyerek, amacın barış ve sükuneti sağlamak olduğunu savundu.

Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'na Katılması

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 26 Eylül Perşembe günü New York'a gelerek, cuma günü BM Genel Kurulu'na hitap etmesi planlanıyor. Danon, durumu sürekli olarak değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.