DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.926,29 -0,23%
BITCOIN
2.158.936,1 -0,71%

İsrail'in Lübnan Sağlık Sistemine Yönelik Saldırıları Artıyor

Lübnan'da İsrail'in sağlık ekiplerine yönelik saldırıları, sağlık çalışanlarının güvenliğini tehdit ediyor.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:05
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:05

İsrail'in Lübnan Sağlık Sistemine Yönelik Saldırıları Artıyor

İsrail'in Saldırıları Sırasında Sağlık Personeline Yönelik Tehditler

İsrail'in Lübnan'a yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları, uluslararası sözleşmelerle korunan hastanelere ve sağlık personeline vurgu yaparak, 97 sağlık çalışanının hayatını kaybetmesine neden oldu. Lübnan Kızılhaç Genel Başkanı Antoine Zoghbi, saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaralıyı yerde bırakmak ve ilk yardım hizmeti vermemek mümkün değil; temel ilkelere uyulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Lübnan Doktorlar Sendikası'ndan Dünya Sağlık Örgütü ve BM'ye Çağrı

Lübnan Doktorlar Sendikası, İsrail'in Lübnan sağlık sistemine karşı işlediği "katliamın" durması için acil müdahale çağrısında bulundu. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad da uluslararası topluma çağrıda bulunarak, "İsrail'in hava saldırıları, sağlık ekiplerinin çalışmalarını engelliyor" dedi.

İsrail'in Saldırıları ve Hedefleri

İsrail, önceki hafta, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarla sağlık kurumlarını ve acil durum ekiplerini hedef aldı. İslam Sağlık Kurumu'na ait tesisleri bombalayan İsrail, 7 sağlık çalışanının hayatına mal oldu.

Yarıyücek Hizmet Verme Mücadelesi

Antoine Zoghbi, Lübnan Kızılhaçı'nın bağımsız bir kuruluş olduğunu belirterek, sağlık hizmeti veren diğer kurumlarla işbirliği yapmadıklarını ifade etti. Zoghbi, "Tehditlere rağmen, yaralılara müdahale etmek ve onların hastanelere ulaşımını sağlamak bizim görevimizdir" dedi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, sağlık ekiplerinin korunmasını amaçlayan diplomatik temaslar yürüterek, İsrail'e baskı yapılmasını talep etti. Eski Lübnan Barolar Birliği Başkanı ve Milletvekili Mehlem Halef ise, uluslararası anlaşmalara saygı gösterilmesinin önemine dikkat çekti.

Sonuç

Lübnan'daki sağlık sistemi, artan tehditler karşısında zor zamanlardan geçiyor. Uluslararası toplumun, sağlık çalışanlarının korunması için daha etkili adımlar atması bekleniyor.