DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.130.276 0,34%

İsrail'in Lübnan'a Saldırısı: Ölüm ve Göç Sayısı Artıyor

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 1411'e ulaştı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 08:27
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 08:27

İsrail'in Lübnan'a Saldırısı: Ölüm ve Göç Sayısı Artıyor

İsrail’in Hava Saldırısında Bir Ölü

İsrail ordusu, Lübnan’ın doğusundaki Bekaa bölgesindeki Saad Nayil kasabasına yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırı sonucunda bir kişi yaşamını yitirdi.

Gece Saldırıları ve Hedefler

Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Bu geceki hava saldırılarının başlıca hedefi Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesi oldu. Bu bölgede Kaim Camisi, Burc el-Beracine, Haret Hıreyk’teki Seyyid eş-Şuheda Kompleksi çevresi, Ruveys, Ebyad ve Şuveyfat'taki el-Ecniha el-Hamse bölgeleri yer aldı.

Sivillere Yönelik Tahliye Talimatları

İsrail ordusu, hava saldırılarından önce Beyrut’un güneyindeki Burc el-Beracine Mahallesi'nde yer alan Hizbullah’a ait bir binanın hedef alınacağını belirterek sivillere bölgeden uzaklaşmaları için uyarılarda bulundu. Benzer bir uyarı, Dahiye bölgesindeki sakinler için de yapıldı.

Hizbullah'tan Karşılık

Hizbullah yetkilileri, Lübnan’ın güneyindeki Addeyse kasabası çevresinde ilerleyen İsrail birliklerine karşı düzenlenen saldırılarda İsrailli askerlerin ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Ölü Sayısı Artmaya Devam Ediyor

Dün sabah Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde meydana gelen şiddetli patlamalar sonrası, İsrail, hedefinin Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin olduğunu öne sürdü. Ancak Safiyuddin’in akıbeti henüz belli değil.

Sonuçlar ve Göç Dalgalanması

İsrail’in 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü saldırılarda toplamda 1411 kişi hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında 104 çocuk ve 194 kadın da bulunuyor. Hava saldırıları nedeniyle, yüz binlerce kişi yerinden oldu ve göç dalgası başladı; Suriye’ye de on binlerce insanın göç ettiği bildirildi.