DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.249.945,48 -0,34%

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: Son Gelişmeler

İsrail, sabah saatlerinde Lübnan'ın güneyine yönelik hava saldırıları düzenledi. Can kaybı yok, ancak gerginlik artıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 20:36
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:36

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: Son Gelişmeler

İsrail Ordusu Lübnan’a Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyine birkaç farklı noktada hava saldırıları gerçekleştirdiği bildirildi. Ordu, sabah saatlerinde Lübnan’dan fırlatılan yaklaşık 20 roketin İsrail’in kuzeyinde bir açık alana düştüğünü açıkladı. Bu saldırılar sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma rapor edilmedi.

Açıklamalar ve Hedefler

Yapılan açıklamada, roket fırlatma rampasının yanı sıra Hizbullah’a ait çeşitli altyapı ve hedeflerin de vurulduğu belirtildi. Ayrıca, aynı sabah saatlerinde Lübnan’dan gönderilen bir insansız hava aracının (İHA) İsrail donanmasına ait bir korvet tarafından engellendiği ifade edildi.

Mecdel Şems’te Yaşanan Trajedi

Mecdel Şems beldesinde, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bir futbol sahasına roket isabet etti. Bu saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetti, 17'si ağır 35 kişi yaralandı.

İddialar ve Yalanlamalar

İsrail ordusu, sahip olduğu istihbarat bilgileri doğrultusunda, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini ve bu saldırıdan Hizbullah’ı sorumlu tuttuğunu bildirdi. Buna karşın, Hizbullah saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği yönünde yapılan iddiaları kesin bir dille yalanladı ve olayla ilgili bağlantılarının bulunmadığını duyurdu.

Netanyahu'dan Sert Açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuya dair yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı asla unutmayacak. Hizbullah, şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ile karşılaşacak." şeklinde ifadelere yer verdi.