DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,6 0,14%
ALTIN
2.871,61 1,33%
BITCOIN
2.139.543,8 0,91%

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 3 Ölü

İsrail'in Lübnan'ın Bekaa kentine düzenlediği hava saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 17:51
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 17:51

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 3 Ölü

İsrail'in Hava Saldırıları Devam Ediyor

İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Bekaa kentine gerçekleştirdiği hava saldırısında 3 kişi yaşamını yitirdi.

Hedef Alınan Bölgeler

İsrail, Beyrut'un Dahiye bölgesiyle birlikte güney ve doğusundaki bölgelerde bir dizi hava saldırısı düzenledi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, Bekaa kentinin Batı Bekaa ilçesinde bulunan bir eve yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.

Arama Kurtarma Çalışmaları

Suhmur beldesinde meydana gelen bu saldırının ardından, Hizbullah'a bağlı İslami Sağlık Kurumu ile Emel Hareketi'ne yakın İslami Mesaj Yardım Derneği ekipleri, yıkılan evin enkazında arama kurtarma işlemlerine başladı.

Dahiye Bölgesindeki Hava Saldırıları

İsrail, başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'nin Haret Hıreyk-Ruveys bölgesine de yoğun bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda havalimanı ile Gubeyri Belediyesi arasındaki bir otopark hedef alındı. Bu saldırının ardından sadece 15 dakika içinde Haret Hıreyk bölgesi bir kez daha bombalandı.

Güney Lübnan'daki Diğer Saldırılar

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın Güney iline bağlı Sur ilçesinde cenaze taşınırken Hiram Hastanesi yakınlarındaki bir bölgeyi bombaladı. Ayrıca, güneydeki Nebatıye ve İklim et-Tuffah bölgelerine de hava saldırıları düzenlendi.

Saldırılardan Etkilenenlerin Sayısı

İsrail'in Lübnan'da 8 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarında, toplamda 2,083 kişi yaşamını yitirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bunların 104'ü çocuk ve 194'ü kadın.

Hizbullah'ın Cevabı ve Göç Hareketleri

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybetti. Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vermeye devam ediyor. Bu çatışmalar sonucunda ülkede yüz binlerce kişi yerinden oldu ve göç dalgaları oluştu.