DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.058,34 -0,46%

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 13 Ölü

İsrail, Lübnan'ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarında 13 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 18:51

İsrail'in Lübnan'a Hava Saldırıları: 13 Ölü

İsrail, Lübnan'a Saldırıda Bulundu

İsrail’in Lübnan’ın güneyine ve doğusuna gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda 13 kişi yaşamını yitirdi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'dan edinilen bilgilere göre, saldırılarda özellikle başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesi hedef alındı.

Saldırıların Detayları

Sabah erken saatlerde düzenlenen 12 hava saldırısı, Kaim Camisi çevresinde, Burc el-Beracine, Haret Hıreyk’teki Seyyid eş-Şuheda Kompleksi çevresinde, Ruveys, Ebyad ve Şuveyfat’taki el-Ecniha el-Hamse bölgelerini kapsadı. Dahiye bölgesindeki Burc el-Beracine ve Ayn es-Sikke bölgelerine 4 füzeyle saldırı gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Çalışmaları

Lübnan Sivil Savunma Müdürlüğü, Dahiye çevresinde çıkan yangınları söndürmek için itfaiye ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.

Diğer Saldırılar ve Kayıplar

Lübnan’ın doğu ve güneyine yönelik hava saldırılarında, Bekaa bölgesindeki Saad Nayil kasabasındaki bir evde 1 kişi, Raşayya ilçesindeki el-Ebrar Okulu müdürünün evinde ise okul müdürü hayatını kaybetti. Aynı zamanda, Bekaa bölgesinin kuzeyindeki Ayn kasabasındaki saldırıda yaralanan Lübnan Kızılhaçı'ndan bir kadın hayatını kaybetti. Cuveyye kasabasına düzenlenen bir saldırıda 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

İsrail'e Füzeler Fırlatıldı

Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu, Lübnan'dan Israel'in kuzeyine yaklaşık 30 füze fırlatıldığını bildirdi. Bu füzelerin çoğu hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi.

İsrail’in kuzeyinde, Yukarı Celile bölgesinde birçok yerleşim yerinde uyarı sirenleri çaldığı belirtildi.