DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.127.262,68 0,48%

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var. Saldırılar Nusayrat Mülteci Kampı, Han Yunus ve Refah şehirlerinde yoğunlaştı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 05.07.2024 21:11
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 21:11

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti

İsrail, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. Saldırılar, Nusayrat Mülteci Kampı, Han Yunus ve Refah şehirlerinde yoğunlaşırken, bu saldırılar sonucu birçok sivil yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki El-Avde Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri kampın kuzeyindeki Gazze Vadisi'nde odun toplayan bir grubu hedef aldı. İsrail'in bu topçu saldırısı sonucu, bölgede bulunan çok sayıda kişi yaşamını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde acil müdahale ekipleri seferber olurken, yaralılar hızla hastanelere taşındı.

SAVAŞ UÇAKLARINDAN EVLERE BOMBARDIMAN

İsrail savaş uçakları, Nusayrat Kampı'nda bir evi hedef alan saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucu, iki kadın yaşamını yitirirken, yaralanan beş kişi de El-Avde Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane kaynakları, yaralıların durumunun kritik olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunduğunu belirtti. Bu saldırı, bölgede büyük bir endişe ve korku yarattı.

Güneydeki Han Yunus kentinin Beni Suheyla ve Muin bölgelerinde de İsrail saldırıları yoğunlaştı. Bu bölgelerde gerçekleştirilen saldırılar sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaralılar, hızla bölgedeki Nasır Hastanesi'ne nakledildi. Han Yunus'ta yaşayan halk, saldırılar sonrası büyük bir şok ve travma yaşadı.

REFAH'TA İNSANİ YARDIM GÖREVLİSİ YAŞAMINI KAYBETTİ

Refah kentinde de saldırılar durmak bilmedi. İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu insani yardım çalışmalarına katılan bir kişi yaşamını yitirdi. Yardım görevlisinin hayatını kaybetmesi, bölgede insani yardım çalışmalarının ne kadar zor ve tehlikeli bir hale geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

İsrail ordusu, kuzeydeki Gazze kentinin doğusunda yer alan Şucaiyye ve Zeytun mahallelerinde çeşitli noktalara bombalar yağdırdı. Bu mahallelerde birçok ev yıkıldı ve büyük bir yıkım yaşandı. Saldırıların hedef aldığı bölgelerdeki halk, can güvenliklerini sağlamak amacıyla evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in yoğun saldırıları sonucunda, bölgedeki insani kriz derinleşiyor. Hastaneler yaralılarla dolup taşarken, sağlık hizmetleri yetersiz kalıyor. Bölgedeki insani yardım kuruluşları, yardım faaliyetlerini sürdürebilmek için uluslararası desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar.

ULUSLARARASI TEPKİLER YÜKSELİYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası camiada büyük yankı uyandırdı. Birçok ülke ve insan hakları örgütü, saldırıları kınayarak sivil kayıpların önlenmesi için çağrıda bulundu. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, İsrail’in saldırıları derhal durdurması ve sivillerin korunması gerektiğini vurguladı.