DOLAR
34,25 -0,05%
EURO
37,62 -0,11%
ALTIN
2.911,98 -0,06%
BITCOIN
2.139.180,33 0,91%

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Saldırılar 50 Filistinli'nin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucu 50 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 02:33
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 02:33

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Saldırılar 50 Filistinli'nin Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu

İsrail'in Gazze Saldırıları Devam Ediyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik hem hava hem de kara saldırılarına devam etti. Bu saldırılarda 50 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı.

Ölümler ve Yaralanmalar

Sağlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, yoğun saldırılar özellikle Gazze'nin kuzey, güney ve orta kesimlerinde yoğunlaştı.

Orta kısımdaki El-Bureyc Mülteci Kampı'nda yer alan El-Furkan Camisi yakınındaki bir çadıra insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda 3 Filistinli hayatını kaybetti. Kampta yer alan başka noktalara yapılan iki hava saldırısında ise 5 kişi öldü ve 18 kişi yaralandı.

Ateş Altında Kalan Sivil Bireyler

Kuzeydeki Gazze kentinden orta kesime göç eden bir Filistinli, Er-Reşid Caddesi'nde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu karnından ve ayağından yaralandı. Yaralı, El-Avde Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gazze'nin Et-Tuffah Mahallesi'nde Ebu Acve ailesinin evine düzenlenen saldırıda 1 kişi, Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde 1 kişi, Es-Saftavi bölgesinde ise 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Göç Hareketliliği ve Yoğun Çatışma

Beyt Lahiya kentindeki El-Hulu ailesinin evine düzenlenen hava saldırısında 4 kişi öldü, birçok kişi yaralandı. Cibaliya Mülteci Kampı'nda ise Ebu Şerh Kavşağı'nda bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi. Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan kasabasına topçu ateşi sonucu 1 kız çocuğu yaşamını yitirirken, 1 kadın yaralandı.

Abesan, Beni Süheyla kasabaları ve El-Fuhari bölgelerine, İsrail helikopterlerinden yoğun şekilde ateş açıldı. Bu durum, bölgede yoğun bir göç hareketliliğine yol açtı.

Han Yunus'un doğu ve batısındaki saldırılarda ise toplamda 16 Filistinli yaşamını yitirdi.

Refah kentinde ise ???? görevli savaş uçaklarının El-Mirac bölgesinde Ebu Maşi ailesine ait bir evde gerçekleştirdiği saldırıda 8 kişi öldü. Hırbet el-Ades bölgesinde En-Nahhal ailesinin evine yönelik düzenlenen saldırıda ise 1 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca El-Berki ailesinin evine yönelik saldırıda 4 kişi yaralandı.