Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail'in Gazze saldırıları devam ediyor! Han Yunus ve benzin istasyonunda çok sayıda ölü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. Han Yunus'ta bir aracı hedef alan saldırıda 17 Filistinli öldü, bir benzin istasyonu ve okula yapılan saldırılarda ise 25 kişi yaşamını yitirdi.

Yayın Tarihi: 16.07.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 16.07.2024 19:55

İsrail'in Gazze saldırıları devam ediyor! Han Yunus ve benzin istasyonunda çok sayıda ölü

Gazze'de sivilleri hedef alan İsrail'in saldırıları sürüyor. Son saldırılarda Han Yunus'ta bir araç hedef alınarak 17 Filistinli öldürüldü. Ayrıca, bir benzin istasyonu ve okula yapılan saldırılarda ise toplamda 25 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

HAN YUNUS'TA ARAÇ SALDIRISI

Gazze sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta bir aracı hedef alan hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırıda en az 17 Filistinli yaşamını yitirirken, 26 kişi de yaralandı. Bakanlık, hava saldırısının Attar Caddesi'nde yerinden edilmiş ailelerin barındığı çadırlı bir alanın yakınına isabet ettiğini bildirdi. Yaralılar ve hayatını kaybedenlerin naaşları, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildi.

gazze

BENZİN İSTASYONU VE OKULA SALDIRI

Öte yandan sağlık görevlileri, İsrail'in Gazze'de bir benzin istasyonu ve bir okula düzenlediği saldırılarda en az 25 kişinin öldüğünü belirtti.

Gazze'nin güneyindeki Al-Mawasi'de bir akaryakıt istasyonuna yapılan saldırıda 17 kişi yaşamını yitirdi, en az 26 kişi ise yaralandı. Sağlık Bakanlığı, bu saldırının ciddi sonuçlar doğurduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Filistin Kızılayı, Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampında Birleşmiş Milletler tarafından işletilen Al-Razi Okulu'na yapılan saldırıda ilk olarak sekiz ölü olduğunu açıkladı. Ancak bu sayı daha sonra beş olarak revize edildi.

24 SAATTE 49 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI KAYBETTİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen iki saldırıda 49 Filistinli yaşamını yitirdi, 69 Filistinli ise yaralandı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 38 bin 713'e, yaralıların sayısının ise 89 bin 166'ya yükseldiği kaydedildi.

gazze

BM: GAZZE’DE HİÇ KİMSE GÜVENDE DEĞİL

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail tarafından son 10 günde Birleşmiş Milletler’e (BM) ait beş okulun vurulduğunu belirtti. BM yetkilileri, “BM tesisleri daima korunmalıdır. Asla askeri veya savaş amaçlı kullanılmamalıdır. Gazze'de nerede olurlarsa olsun hiç kimse güvende değil” ifadelerini kullandı. Ayrıca, çocuklar, kadınlar ve erkeklerden oluşan Gazze halkının yaşama hakkına sahip olduğu vurgulandı. Gazze’de cinayet ve yıkımların 9 aydır aralıksız devam ettiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgede zaten kırılgan olan insani durumu daha da kötüleştiriyor. Yetersiz sağlık hizmetleri, temiz su ve temel ihtiyaç maddelerine erişim sorunları, bölge halkının yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar, Gazze'deki insani krizin çözülmesi için acil eylem çağrısında bulunuyor fakat İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor.