DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,09 0%
BITCOIN
1.966.958,85 0%

İsrail'in Gazze'deki Saldırısı: 4 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş kişilerin kaldığı okula düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 17:22

İsrail'in Gazze'deki Saldırısı: 4 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze Bombardımanı

Gazze’nin kuzeyinde bulunan Amr bin As Okulu, yerinden edilmiş Filistinli ailelerin sığındığı bir mekân olarak biliniyor. Ancak, dün akşam İsrail tarafından gerçekleştirilen hava saldırısında ilk belirlemelere göre 4 Filistinli yaşamını yitirdi ve 20 Filistinli yaralandı.

Hastane Bilgileri

Alınan bilgilere göre, Şeyh Rıdvan bölgesinde yer alan bu okulun bombardımanı sonrası, ölen 4 kişinin cenazeleri hastaneye kaldırıldı. Yaralıların arasında çocuklar da bulunuyor ve hepsi tedavi altına alındı.

Tanıkların İfadeleri

Görgü tanıkları, saldırının asıl hedefinin okulun içindeki mescit olduğunu belirtiyor. İsrail savaş uçaklarının bu bölgedeki yerinden edilmiş Filistinlileri hedef aldığı ifade ediliyor.

Sivil Savunma Açıklamaları

Gazze Sivil Savunma Birimi, Telegram hesaplarından yaptığı açıklamada, "İsrail’in, Gazze’nin kuzeyindeki yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı Amr bin As Okulu'nu hedef alması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı" şeklinde bilgiler verildi. Sivil savunma ekipleri, ölen ve yaralıları enkazdan çıkarmak için hâlâ çalışmalarını sürdürüyorlar.

Geçmişteki Hedefler

Öte yandan, son aylarda İsrail’in, yerinden edilerek bu okullara sığınan Filistinlileri hedef almak amacıyla birçok benzer saldırı gerçekleştirdiği ve bu saldırılarda sivil kayıpların meydana geldiği biliniyor.