DOLAR
34,21 0%
EURO
37,91 0,02%
ALTIN
2.910,93 0,54%
BITCOIN
2.103.992,26 -1,11%

İsrail'in Gazze'deki Göç Politikası: 450 Bin Filistinli Etkilendi

İsrail, Gazze'de 450 bin Filistinliyi zorla göçe maruz bıraktığını duyurdu. Sivil Savunma yetkilileri durumu eleştirdi.

Yayın Tarihi: 18.08.2024 01:40
Güncelleme Tarihi: 18.08.2024 01:40

İsrail'in Gazze'deki Göç Politikası: 450 Bin Filistinli Etkilendi

İsrail'in Gazze'deki Zorla Göç Uygulamaları

Gazze Şeridi'nde, İsrail'in daha önce güvenli bölge olarak sunduğu alanlarda yaşayan 450 bin Filistinli, İsrail yönetiminin yaptığı son açıklamalara dayanarak göçe zorlandığı belirtiliyor.

Sivil Savunma Birimi'nden Açıklama

Gazze'deki Sivil Savunma Birimi sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in güvenli bölge ilan ettiği Han Yunus bölgesinin doğusu ve merkezi ile Deyr el-Belah, Megazi ve Ez-Zuveyde'nin boşaltılması talebiyle 450 bin Filistinlinin insani durumunun daha da zorlaşacağını vurguladı. Basal, "İsrail işgali, Gazze'nin birçok bölgesinde yaşayan Filistinlilerin hanelerinden zorla göç ettirildiğini arttırıyor" dedi.

Uluslararası Hukuk ve İhlaller

Basal, uluslararası hukukun "korku, şiddet ve aç bırakma" uygulamalarıyla yerinden etmeyi yasakladığını belirterek, İsrail’in Han Yunus ve Gazze'nin ortasındaki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlileri defalarca yerinden ettiğini söyledi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Adalet Divanı'na, İsrail’in Filistin vatandaşlarını Gazze'de yerinden etme politikasını durdurması için baskı yapılması çağrısında bulundu.

İsrail Ordu Sözcüsü'nden Açıklamalar

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Megazi bölgesindeki bazı alanlar, Selahaddin Caddesi'ndeki yollar ve Gazze Şeridi'nin ortasında bulunan Faruk ve Emel bölgelerinin boşaltılması gerektiğini duyurdu. Adraee'nin, daha önce "insani bölge" olarak ifade ettiği ancak İsrail bombardımanlarının hedefi olan El-Mevasi'ye gitmelerini istemesi dikkat çekti.

Yıkıcı Saldırılar ve İnsani Kriz

İsrail saldırıları sonucunda, Gazze'deki nüfusun %90'ı yerinden edilmiş durumda. Bu durum, birçok Filistinlinin derme çatma çadırlarda hayatlarını sürdürmesine neden oldu.