DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.141.511,28 0,51%

İsrail'in Gazze'de Zorunlu Göç Uygulaması ve Deyr Belah'daki Durum

İsrail, Gazze'de 'insani bölge' ilan ettiği Deyr Belah'taki Filistinlileri zorunlu göçe zorluyor.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 21:39
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 21:39

İsrail'in Gazze'de Zorunlu Göç Uygulaması ve Deyr Belah'daki Durum

İsrail Ordusunun Deyr Belah'a Yönelik Açıklamaları

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde daha önce "insani bölge" olarak ilan edilen Deyr Belah'ın doğusunda yeni bir saldırı başlatacaklarını duyurdu. Bu çağrıyla, buradaki Filistinlilerin göç etmeleri talep ediliyor.

Zorunlu Göçün Arka Planı

7 Ekim 2023'ten itibaren devam eden saldırılarla, İsrail ordusu yerinden edilen Filistinlilere karşı zorunlu göçü bir baskı aracı olarak kullanıyor. Ordunun belirttiğine göre, önceden "güvenli" olarak tanımlanan bölgeler sonrasında saldırıya uğruyor.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin Açıklamaları

İsrail ordusunun sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yeni bir harita paylaşarak Deyr Belah'taki 128. blokun doğusundaki alanın boşaltılmasını ve bölge sakinlerinin batıya yönelmesini istedi. Adraee, bu alanın artık "tehlikeli çatışma alanı" olarak değerlendirildiğini açıkladı.

Yerel Yönetimler ve Hastanelerin Durumu

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail tarafından boşaltılması istenen bölgede Aksa Şehitleri Hastanesi'nin yer almadığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletlerin Verileri

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u, İsrail'in saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı. Saldırılar ve gıda sıkıntılarıyla birlikte zorunlu göç mağduru olan Filistinliler, zor günler geçiriyor. BM, bölgedeki Filistinlilerin çoğunun ayda en az bir kez göç etmek zorunda kaldığını vurguladı.