Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail'in Deyr Belah'taki Hastane Saldırısı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Deyr Belah'taki bir sahra hastanesine düzenlediği saldırıda 31 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 14:02
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 14:02

İsrail'in Deyr Belah'taki Hastane Saldırısı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

Deyr Belah'ta Trajedi Başgösterdi

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr Belah kentine yapılan saldırıda, İsrail savaş uçakları tarafından Hadice Okulundaki sahra hastanesi bombalandı. Saldırı sonucu 31 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı.

Açıklamalar ve Detaylar

Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail uçaklarının Hadice Okulu'ndaki hastaneye saldırdığı ve bunun sonucunda aralarında çocukların da bulunmuş olduğu 31 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Daha önceki açıklamalarda, İsrail'in sahra hastanesine yönelik 3 füze ile saldırdığı ifade edilmiştir. Bu durumun, sağlık sistemini etkileyerek hastanelerin işlevselliğini azalttığına dikkat çekilmiştir.

Sorumlu Kim?

Medya ofisi, bu tür "katliamların" devam etmesinden İsrail ve ABD yönetimlerinin sorumlu olduğunu vurgulayarak, insani durumun son derece kritik hale geldiğini açıkladı. Sağlık ekiplerinin büyük bir baskı altında kaldığı, malzeme eksikliği ve sınır kapılarının kapatılması nedeniyle zorluk yaşandığı ifade edildi.

İsrail Ordusundan Yanıt

Öte yandan, İsrail ordusu yaptığı açıklamada Hadice Okulu'nun içindeki "gizli bir Hamas komuta merkezi"ne saldırı düzenlendiğini iddia etti. Ancak, bu okul Deyr Belah kentinin batısında daha önce Filistinlileri sığınmaya davet eden bir "insani bölge" olarak belirtilmiştir.

Saldırı sonrasında Gazze'deki insani durum ve yaşanan kayıplar uluslararası gündemi yeniden sarsmış durumda.