DOLAR
34,06 -0,29%
EURO
38,04 -0,08%
ALTIN
2.872,71 0,06%
BITCOIN
2.167.129,63 -0,74%

İsrail'in Batı Şeria'daki Yıkım ve Saldırı Faaliyetleri Devam Ediyor

İsrail ordusunun korumasında Batı Şeria'da devam eden yıkım ve saldırılar, yerel halkın yaşamını zorlaştırıyor.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 00:26
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 00:26

İsrail'in Batı Şeria'daki Yıkım ve Saldırı Faaliyetleri Devam Ediyor

İsrail'in Batı Şeria'daki Yıkım Faaliyetleri

Gaspçı İsraillilerin, ordu korumasında işgal altındaki Batı Şeria'da yürüttüğü yıkım faaliyetleri ve saldırılar devam ediyor. Filistin topraklarını hedef alan bu eylemler, bölgedeki huzursuzluğu artırıyor.

Bath İfadeleri ve Eylemler

Tubas Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Mutez Beşarat, AA muhabirine verdiği demeçte, Israel ordusunun gaspçı İsraillilerle birlikte Batı Şeria'nın doğusundaki Ürdün Vadisi'ne baskınlar düzenlediğini belirtti. Beşarat, Berdela köyüne yapılan baskında tarım için seranın kurulmasına izin verilmediğini ve Abdullah Bessam Ali Fakha isimli bir Filistinlinin gözaltına alındığını ifade etti.

Bedevi Haklarını Savunma Örgütü'nden Açıklamalar

Filistinli bedevilerin haklarını savunan BEYDER Başkanı Hasan Melihat, İsrail ordusunun korumasındaki gaspçı İsraillilerin Arab Melihat topluluğuna baskın düzenlediğini ve ritüel etkinliklerde bulunarak kutlama yaptıklarını aktardı. Melihat, bu baskınların Filistinlileri zorla yerlerinden etme planlarının bir parçası olduğunu belirtti.

Hayvanların Zehirlenmesi

Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesinde de benzeri bir durum yaşandı. Silahlı İsrailliler, Kiryat Arba yerleşimi yakınındaki Filistinlilere ait bir topluluğa saldırarak, Filistinli Ebu Annan Cabari'ye ait koyunları zehirledi. Bu saldırıda 3 koyun telef oldu.

Arazi Genişletme Çalışmaları

Ramallah'ın kuzeyindeki Um Safa köyünde de İsrailli yerleşimcilerin hafriyat ve arazi genişletme çalışmaları sürüyor. Um Safa Köy Meclisi Başkanı Mervan Sabah, bu çalışmaların yaklaşık iki hafta önce başladığını ve hedeflenen alanın 500 dönüm civarında olduğunu açıkladı. Sabah, İsrail ordusunun yerleşimcileri koruma amacıyla bölgede sürekli olarak nöbet tuttuğunu ifade etti.

Son Durum

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, 7 Ekim 2023'ten itibaren İsrail saldırılarının 19 Filistinlinin ölümüne ve 785'ten fazla kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşimlerde 720 binden fazla gaspçı İsraillinin yaşadığı tahmin ediliyor. 7 Ekim'den bu yana yaşanan saldırılarda 716 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, 5 bin 750 kişinin yaralandığı belirtildi. Uluslararası hukuka göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki bu gasplar yasa dışı olarak nitelendirilmektedir.