DOLAR
34,15 -0,19%
EURO
38,04 0,23%
ALTIN
2.888,68 -0,5%
BITCOIN
2.165.464,43 -0,39%

İsrail Hükümeti: Hizbullah Litani Nehri'nin Gerisine Çekilmeli

İsrail, Hizbullah'ın Litani Nehri'nin gerisine çekilmesi gerektiğini açıkladı. Kuzey sınırının güvenliği vurgulandı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 17:39
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 17:39

İsrail Hükümeti: Hizbullah Litani Nehri'nin Gerisine Çekilmeli

İsrail Hükümeti'nden Açıklama

İsrail Hükümeti, Hizbullah'ın Lübnan'daki Litani Nehri'nin gerisine çekilmesi gerektiğini ve kuzey sınırının güvenliğinin sağlanması gerektiğini bildirdi.

Yönetimden Açıklamalar

İsrail'in Hükümet Sözcüsü David Mencer, Zoom platformu üzerinden düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah'ın mevcut konumunun tehdit oluşturduğunu belirtti. "Hizbullah’ın Litani Nehri'nin gerisine çekilmesi gerekiyor; biz İsrail'in kuzey sınırını koruma sorumluluğuna sahibiz," dedi.

Diplomasi ve Güvenlik

Mencer, İsrail'in her zaman barışçıl çözümlerle ilerlemeyi tercih ettiğini, ancak bu süreçte sonuç alamadığını savundu. "Kuzey sınırımızın güvenliğini sağlamak için diplomatik veya askeri bütün yolları deneyeceğiz," diye ekledi.

Olayların Seyri

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise önceki gün yaptığı bir açıklamada, "Hizbullah, eğer Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmezse, bunu kendimiz gerçekleştirmek zorunda kalacağız," dedi.

Lübnan'daki Durum

İsrail ordusu, bugün diğer saldırılarının yanı sıra Lübnan'ın güney kentleri ve Bekaa, Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, olaylarda 182 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 727 kişinin yaralandığını bildirdi.

İç Göç ve Eğitim

Lübnan'da, İsrail saldırıları nedeniyle güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine yaşanan göç dalgası devam ediyor. Eğitim Bakanlığı, eğitime ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı okulları, İsrail saldırıları nedeniyle yerlerinden edilen vatandaşlara açtığını açıkladı.