DOLAR
34,15 -0,02%
EURO
38,17 0%
ALTIN
2.923,42 -0,32%
BITCOIN
2.230.350,1 0,76%

İsrail Helikopteri Gazze'de Düştü: 2 Asker Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı

Gazze'de bir İsrail helikopterinin düşmesi sonucu 2 asker öldü, 7 asker yaralandı. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 13:25
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 13:25

İsrail Helikopteri Gazze'de Düştü: 2 Asker Hayatını Kaybetti, 7 Yaralı

GÜNCELLEME: Helikopter Kazası Üzerine Yeni Bilgiler

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerçekleşen bir helikopter kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Olayın, Güney Gazze'deki Refah bölgesinde meydana geldiği belirtildi.

Düşen Helikopterin Detayları

Ordunun yaptığı açıklamada, yaralı bir askeri hastaneye taşımak amacıyla inmeye çalışan helikopterin düştüğü ifade edildi. Kazada 2 askerin hayatını kaybettiği, 7 askerin ise çeşitli yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Olayın Araştırılması Başlatıldı

Helikopterin düşmesinin "düşman ateşinden" kaynaklanmadığı yönünde iddialarda bulunan ordu, olayla ilgili bir soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Helikopterin Modeli ve Olay Zamanı

The Times of Israel'e göre, kazaya karışan helikopter, 123. Filo'ya ait UH-60 Black Hawk modeliydi. Yerel saatle 00:30 civarında meydana gelen kaza sonrası ölen askerlerin kimlikleri henüz açıklanmadı, ancak ailelerine bilgi verildi.

Özel Soruşturma ve Eğitimlerin Durdurulması

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, olayı araştırmak üzere özel bir soruşturma ekibinin kurulmasına ve düşen helikopterin modeliyle ilgili eğitimlerin durdurulmasına karar verdi.

Geçmişteki Helikopter Hedefleri

Yediot Ahronot gazetesinin bildirdiğine göre, 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze'ye yönelik başlatılan saldırılardan bu yana bu ilk ölümlü helikopter kazası olarak kaydedildi. Ayrıca, daha önce Gazze'deki Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın bazı helikopterleri hafif silahlarla hedef aldığı, ancak bu durumun can kaybına neden olmadığı belirtildi.