Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail Hamas'a Refah'ta misilleme saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Hamas'ın Tel Aviv'e 8 roket fırlatmasının ardından İsrail misilleme saldırısı gerçekleştirdi. 35 sivilin öldüğü duyurulurken, gelen görüntüler dünya çapında Filistin destekçilerinin sokaklara dökülmesine neden oldu.

Yayın Tarihi: 27.05.2024 09:28
Güncelleme Tarihi: 27.05.2024 09:28

İsrail Hamas'a Refah'ta misilleme saldırısı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) saldırıların durdurulması emrini vermesinin ardından 2 gün geçerken İsrail, Gazze’nin güneyinde yer alan Refah’ta yeni bir hava saldırısı düzenledi. 

Hamas’ın Tel Aviv bölgesine roket fırlatmasının ardından saatler geçtikten sonra İsrail, bir misilleme saldırısı gerçekleştirdi. Filistinli doktorlar saldırı sonrası en az 35 kişinin öldüğünü belirtirken, dün akşamki saldırı görüntüleri şehirdeki büyük yıkımı gözler önüne serdi. Refah’ta bir Hamas üssü vurduğunu duyuran İsrail, Hamas'ın Batı Şeria kurmay başkanı ve İsrail’e yapılan saldırının arkasındaki üst düzey yetkilinin öldürüldüğünü ifade etti. Ordu ayrıca saldırılar nedeniyle yangın çıktığını ve sivillerin zarar gördüğünden haberdar olduklarını ve inceleme yapacaklarını kaydetti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Pazar günü Refah’ta olduğunu ve operasyonların genişletilmesi hakkında bilgi aldığı öğrenildi. 

refah

Filistin Kızılayı’ndan bir sözcü ise Refah şehir merkezinin 2 kilometre kadar kuzeybatısında yer alan Tel el-Sultan'da arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve ölü sayısının yükselebileceğini kaydetti. Ayrıca saldırıya uğrayan bölgelerin daha önce İsrail’e insani bölge olarak bildirildiği ve tahliye edilecek bölgeler arasında yer almadığı vurgulandı. Yaşanan saldırı sonrası Refah’taki sahra hastanesine çok sayıda ceset getirildiği aktarılırken, başka hastanelere çok sayıda yaralı taşındığı da belirtildi. Hamas Sözcüsü Sami Abu Zuhri saldırıyı bir katliam olarak nitelerken, İsrail’i maddi olarak destekleyen ABD’nin de sorumlu olduğunu kaydetti. 

Pazar günü Hamas’ın Refah’tan Tel Aviv bölgesine 8 roket fırlatması sonucu iki İsrailli kadının sığınağa giderken yaralandığı belirtildi. Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise X hesabından bir paylaşım yaparak Refah saldırılarını misilledi. Yaşanan saldırı sonrasında çok sayıda ülkede Filistin destekçileri ayaklandı.