DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.123.702,63 0,65%

İsrail Gazze Şeridi'nde aniden yoğun saldırıya başladı!

İsrail ordusu bugün Gazze Şeridi'nde aniden saldırılarını yoğunlaştırdı! Çok sayıda sivilin öldüğü ve onlarcasının da yaralandığı aktarılırken şehirden kara dumanlar yükselmeye devam ediyor...

Yayın Tarihi: 08.06.2024 14:49
Güncelleme Tarihi: 08.06.2024 14:49

İsrail Gazze Şeridi'nde aniden yoğun saldırıya başladı!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde Nusayrat, Deyr el-Belah'taki El-Bureyc mülteci kampı ve El-Megazi Mülteci Kampı'na yoğun saldırı başlattı. Saldırıların eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği aktarılırken, onlarca Filistinli hayatını kaybetti. Çok sayıda sivilin de yaralandığı bilgisi açıklanırken, Nusayrat’ta orta, doğu ve batısındaki çeşitli bölgelere saatlerce şiddeti saldırılar düzenlendiği öğrenildi. 

Gazze Şeridi’nin merkezinde şu anda hemen her bölgede bombalama sonucu yoğun dumanlar yükseldiği görülürken, görgü tanıkları saldırının aniden meydana geldiğini açıkladı. İnsansız hava araçlarının kamp boyunca sıklıkla uçtuğunu ve yollarda hareket eden herkese ateş açtığını kaydeden görgü tanıkları, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu vurguladı. 

Topçu birlikleri ve savaş uçaklarının Bureyc ile Megazi mülteci kamplarında da yoğun saldırılarda bulunduğu aktarılırken, onlarca helikopter ve tankın da kampta gezdiği kaydedildi. 

Der el-Belah kentinde yer alan Aksa Şehitleri Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları, şiddetli ve sürekli hava ile topçu bombardıman nedeniyle çok sayıda yaralının getirildiğini aktardı. Gazze’nin orta bölgesinden ve çeşitli noktalardan çok sayıda ölü ve yaralının getirildiği kaydedilirken, Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisi ise yaptığı yazılı açıklama ile saldırıyı kınadı. Ayrıca uluslararası topluma bu vahşi saldırıları durdurması için baskı yapma çağrısında bulundu.