Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İsrail, Filistin direnişine karşı aciz kaldığı için Gazze’de sivilleri hedef alıyor

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail ordusunun, Filistinli direnişçilerin kahramanca mücadelesine boyun eğmek zorunda kaldığı için Gazze Şeridi’nde masum sivillere yönelik katliam yaptığını söyledi.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 13:12
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 13:12

İsrail, Filistin direnişine karşı aciz kaldığı için Gazze’de sivilleri hedef alıyor

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı hava saldırılarına karşılık olarak Filistinli direnişçileri savunmasız sivillere yönelik terör saldırısı düzenledi. Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, saldırının ardından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in direniş kahramanlarının önünde sahada her yenilgiye uğradığında, ABD Başkanı Joe Biden’ın desteklediği terörünü savunmasız sivillere karşı uyguladığını iddia etti.

Rişk, bugün Megazi Mülteci Kampının adını “aydınlık, kan ve şehadet harfleriyle tarihe yazdığını” ve bunun da Allah’ın izniyle kaçınılmaz zaferi getireceğini söyledi. Rişk, zaferin fedakarlıkların ve sabrın kazanımı olduğunu ve fedakarlıklar ne kadar büyük olursa, zaferin de o derece büyük olacağını ifade etti.

gazze

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise, İsrail güçlerinin gece saatlerinde Megazi Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda en az 70 kişinin öldüğünü ve bölgede çok sayıda ailenin bulunduğunu belirtti. El-Kudra, sivillerin güvenli bölgelere gitmesini engellemek için elinden geleni yaptıklarını ancak bunun da sonuçları olabileceğini vurguladı.

İsrail’in Gazze’yine yönelik saldırısıyla birlikte bölgede yaşanan çatışma sonrasında binlerce kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

gazze

Ayrıca binlerce kişi de evsiz kaldı veya yerinden edildi. Gazze’deki sivil hedefler arasında gazeteciler, doktorlar, eğitimciler ve askerler bulunuyor.

gazze

İsrail-Hamas çatışması sonucunda dünya ekonomisi de ciddi şekilde etkilendi. Dünya ticaretindeki eğilimleri sergileyen kargo, gemi ve konteyner maliyetleri arttırılıyor. ABD ve AB ülkelerinde bütçe finansmanını daha da zorlaştırılıyor. Gelişmekte olan ülkeler ise borç krizleri riskine girmeye başlıyor.