DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.896,33 0,47%

İsrail'e Suriye ve Lübnan'dan İHA Saldırıları

İsrail ordusu, Suriye ve Lübnan'dan gelen İHA saldırılarını duyurdu, gerçeklenen hasar ve can kaybı bilgilendirildi.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 03:13
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 03:13

İsrail'e Suriye ve Lübnan'dan İHA Saldırıları

İsrail Hayatını Kaybeden İHA'ları Rapor Ediyor

İsrail ordusu, Suriye'den fırlatılan bir insansız hava aracının işgal altındaki Golan Tepeleri'ne düştüğünü açıkladı. Ordunun resmi açıklamasında, “Kısa bir süre önce, Suriye'den gelen bir insansız hava aracı, İsrail hava sahasını ihlal etti ve Golan Tepeleri'nin kuzeyindeki açık bir alana düştü,” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, düşen İHA'nın neden olduğu bir yaralanma olmadığı ve sirenlerin çaldığı belirtildi.

Lübnan'dan Gelen İHA'lar Tehlike Saçıyor

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan'dan fırlatılan iki İHA'dan birinin imha edildiğini, diğerinin ise Tel Aviv’in kuzeyindeki Herzliya'da bir binaya hasar verdiğini belirtti. 8 Ekim 2023'te Lübnan'daki gruplarla yaşanan çatışmalarından sonra bu olay ilk kez gerçekleşiyor. Yedioth Ahronoth gazetesine göre, hasar gören bina nedeniyle herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İsrail-Lübnan Geriliminde Hayatını Kaybedenler

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023'te başlayan çatışmalar sırasında Lübnan'ın güneyinde ve diğer bölgelerinde yüzlerce hava saldırısı düzenleyerek, Hizbullah ile devam eden gerilimi artırmış durumda. Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim'den bu yana 2,229 kişi hayatını kaybederken, 10,380 kişi de yaralanmış durumda. Bunun yanı sıra, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül'de gerçekleştirilen bir hava saldırısında öldürüldü.

Hizbullah Tanım Duyurusu ve Göç Dalgası

Hizbullah, İsrail'deki askeri üslerin füze saldırıları için hedef oluşturduğuna dair halkı uyararak, bu bölgelerden uzak durulmasını tavsiye etti. İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içinde yerinden olan yüz binlerce kişi, başta Beyrut olmak üzere güvenli bölgelere göç etmekte ve Suriye'ye de yoğun bir insan akışı yaşanmaktadır.