İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Hamas ile imzalanan ateşkes anlaşmasının ülkesi için agır bir bedel taşıdığını ifade etti. Kudüs'te yabancı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Saar, Hamas'ın Gazze'deki yönetiminin yalnızca İsrail'in güvenliğine bir tehlike oluşturmadığını, aynı zamanda Filistinliler için de bir kabus olduğunu vurguladı.
Saar, Hamas'ın yönetimde kalmaması gerektiğini savunarak, bu durumun bölgesel istikrarsızlığı sürdürebileceği konusunda endişelerini dile getirdi. "Hamas'a karşı savaştaki tüm hedefleri gerçekleştirme" taahhütlerine bağlı olduklarını belirten Saar, bu hedefler arasında Hamas'ın askeri ve yönetim gücünün yok edilmesinin de bulunduğunu aktardı.
Saar, uluslararası toplumun kalıcı bir ateşkes istemesi durumunda, Gazze'yi yönetecek başka bir oluşumun varlığına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Ayrıca, Hamas'ın askeri gücünün çözülmesinin bu sürecin bir parçası olması gerektiğini belirtti.
Ateşkesin geçici olduğunu vurgulayarak, anlaşmanın 16. gününe kadar daha kalıcı bir ateşkesin müzakere edilmeyeceğini ifade etti. "Umarım ona (ateşkes) ulaşırız ancak henüz elimizde değil." diyerek, uygun bir anlaşma sağlanamazsa çatışmaların yeniden başlayabileceğini söyledi.
Gazze'deki tüm esirlerinin serbest bırakılması yönündeki taahhütlerine de dikkat çeken Saar, bu geçişin kendi kendine olamayacağını vurguladı. Saar, bu sürecin gelişigüzel bir şekilde Hamas’ın isteklerinin kabul edilmesi anlamına geldiğini belirterek, "Bizim gerçekleştirmeyi istediğimiz hedeflerimiz var ve bunun için iyi niyetle müzakere edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Yediot Ahronot gazetesinin bildirdiğine göre, Saar, anlaşmanın İsrail için "ağır bir bedel taşıdığına" ve bunun 15 aydan fazla süredir esaret altında kalan kardeşlerine olan bağlılığı nedeniyle yapıldığını söyledi.