DOLAR
34,25 -0,01%
EURO
37,6 0,19%
ALTIN
2.883,06 0,05%
BITCOIN
2.132.134,02 0,14%

İsrail'de Protestolar Esir Takası Talebiyle Yoğunlaştı

İsrail'de protestocular, Hamas ile esir takası talebiyle Başbakan Netanyahu'nun ofisine giden yolu protesto etti.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 19:33
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 19:33

İsrail'de Protestolar Esir Takası Talebiyle Yoğunlaştı

İsrail'deki Protestoların Ardındaki Sebep

İsrail'de, Hamas ile esir değişimi yapılması için düzenlenen protestolar, yönetimin yükselen gerilime çözüm üretmemesi nedeniyle artış gösterdi. Göstericiler, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisine giden yolları kapatarak dikkat çekti.

Protestocuların Talepleri ve Sloganları

Yerel haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre, "Yön Değiştir" isimli protesto hareketine katılanlar, Netanyahu'nun ofisine ulaşımı engelleyen iki girişi kapadı. Ayrıca, yürüyüş sırasında "Kaçırılan insanları ancak başka bir hükümet geri verecektir" ve "Gazze'yi terk eden asla geri dönmeyecek" gibi sloganlar attılar.

Gösterilere Müdahale ve Gözaltılar

İsrail polisi, protestocuları dağıtmak amacıyla müdahale ederken, aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Protestocular, özellikle erken seçim talep ederek seslerini duyurmak istiyor.

Uzun Süredir Devam Eden Müzakere Süreci

İsrail yönetiminin, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırıların sona ermesi ve esir takası anlaşması için uzun süredir dolaylı müzakereler yapılmakta. Ancak uluslararası kamuoyunun büyük bir kısmı, Netanyahu'yu kendi siyasi çıkarları uğruna geçici bir çözüm aramakla suçluyor.