DOLAR
34,09 -0,07%
EURO
37,92 0,05%
ALTIN
2.813,47 0,04%
BITCOIN
2.056.299,37 -0,4%

İsrail'de Ferhan el-Kadi'nin Kurtuluşu Üzerine Çelişkili Açıklamalar

Ferhan el-Kadi'nin Gazze'den kurtuluşu üzerine İsrail medyası ve ordusu arasında çelişkili bilgiler gündemde.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 20:16
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 20:16

İsrail'de Ferhan el-Kadi'nin Kurtuluşu Üzerine Çelişkili Açıklamalar

Gazze'de Kurtarılan Ferhan el-Kadi'nin Durumu

İsrail'de 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de esir tutulan Ferhan el-Kadi'nin kurtuluşuna dair basında çıkan haberler ile resmi açıklamalar arasında dikkate değer çelişkiler mevcut.

Çelişkili Bilgiler Ortaya Çıktı

Reuters ve Haaretz gibi haber kaynakları, Kadi’nin Gazze'den kaçmayı başardığını yazdı. Ancak, İsrail ordusu yaptığı açıklamada, kendisini kurtardıklarını öne sürdü. Bu açıklamada, Kadi'nin Gazze'nin güneyinde gerçekleştirilen bir askeri operasyonla kurtarıldığı belirtildi.

Operasyon Detayları

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, bölgedeki operasyonların devam ettiğini vurguladığı kaydedildi. Ordu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'ten gelen ortak açıklama ise, Kadi'nin Hamas tarafından kaçırıldıktan sonra 162. Tümen ve diğer birimlerin katılımıyla gerçekleştirilen bir operasyonla kurtarıldığı bilgisini aktardı.

Gazze'nin Güneyinde Bulundu

İsrail Ordu Radyosu, Kadi'nin bir tünelden kurtarıldığını iddia ederken, diğer medya organları Kadi'nin yalnız olarak bulunduğunu ve hemen ardından hastaneye kaldırıldığını bildiriyor. Kadi'nin Gazze'nin güneyindeki Refah kentinden kurtarıldığı belirtiliyor.

Filistinli Gruplardan Yanıt Bekleniyor

Henüz Filistinli gruplardan konuyla ilgili bir yanıt gelmedi. Öte yandan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana yürüttüğü operasyonlar sonucu en az 40 bin 476 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, bunlar arasında 16 bin 589 çocuk bulunduğu kaydedildi. Sivil altyapının da büyük ölçüde tahrip olduğu vurgulanıyor. Bu çelişkili bilgiler, Kadi'nin durumu ve Gazze'deki insani kriz hakkında daha fazla soru işareti oluşturuyor.