DOLAR
34,15 -0,16%
EURO
37,98 0,41%
ALTIN
2.877,78 -0,12%
BITCOIN
2.169.369,25 -0,58%

İsrail Bakanından Lübnan'a Tampon Bölge Önerisi

İsrail Diaspora Bakanı, Lübnan'ın güneyinde tampon bölge oluşturulmasını önerdi ve bölgedeki halkın sürülmesini savundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 10:51

İsrail Bakanından Lübnan'a Tampon Bölge Önerisi

İsrail'den Lübnan'a Tartışmalı Tampon Bölge İsteği

İsrail Diaspora Bakanı Amichai Chikli, Lübnan'ın güneyinde yaşayan halkın tahliye edilerek burada bir "tampon bölge" oluşturulmasını önermiştir.

Sosyal Medya Üzerinden Açıklama

Chikli, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lübnan yönetiminin güney bölgesindeki egemenliğini sürdüremediğini öne süren Chikli, bu sebeple İsrail Ordusu'nun söz konusu alanı kontrol altına alması gerektiğini savundu.

Harita ile Desteklenen Öneri

Bakan, yayınladığı bir harita ile İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki bir bölümde kontrolünde bir tampon bölge oluşturulmasını istedi. Bu tampon bölgede ikamet eden Lübnanlıların ise bölgeden çıkarılmasını önermektedir.

Askeri Persfektiften Değerlendirmeler

Yerel haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre, İsrail Ordusu Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, Hizbullah ile gerilim olmadan önce gerçekleştirdiği bir toplantıda bu tampon bölge fikrini gündeme getirmiştir.

Bu gelişmeler, İsrail'in Lübnan ile olan ilişkilerinde yeni bir aşamanın habercisi olarak değerlendirilmektedir.